Alessio Tarpini / ipa-agency.net/IPA
Alessio Tarpini / ipa-agency.net/IPA

Četvrt stoljeća: Cremonese se vraća u Serie A nakon dugog izbivanja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 15:17

Jučerašnje utakmice talijanske Serie B donijele su nam dva siguruna putnika u društvo najboljih.

Bilo je to jako davno. Milan je te 1996.godine postao prvak, Parma je bila pojam talijanskog nogometa, a u društvu najboljih, tada još u formatu 18 natjecatelja, našli su se i Piacenza, Vicenza i Padova. Ukratko, bila su to neka drugačija vremena. Zanimljivo, u formatu koji je gurao čak predstavnika u drugu ligu, našao se i jedan Torino, a na predzadnjem mjestu je ostao Cremonese. Mali klub iz gradića u srcu prekrasne Lombardije osvojio je skromnih 27 bodova ali nije ni sanjao da će tako dugo čekati da se vrati u društvo najboljih.

Sinoć su, u samom finišu sezone Serie B slavljem protiv Coma osigurao drugo mjesto i tako zajedno s prvoplasiranim Lecceom ostvario povratak u elitu, i to nakon punih 26 godina čekanja.

Lecce dobro poznaje prvoligaški nogomet, zadnji put smo ih u društvu najboljih gledali prije dvije godine, no zato će Cremonese biti jedan pravi nogometni déjà vu koji će nas vratiti u neka drugačija vremena.

Spomenimo kako je Pisa zauzela treće mjesto pa će u doigravanje za prvu ligu, dok će put Serie C Alessandria, Crotone i finalno Pordenone.



Tagovi

CremoneseSerie BSerie A

Ostale Vijesti