Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Četvorica iz HNL-a na popisu Matjaža Keka

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.08.21. | 13:42

Kek je uputio poziv i novoj velikoj nadi slovenskog nogometa, Benjaminu Šešku.

Dobra forma napadača Jana Mlakara na početku sezone nije promakla iskusnom Matjažu Keku, izbornik Slovenije pozvao je 23-godišnjaka u nacionalnu vrstu „dežele“. 

Slovenija u narednom razdoblju igra tri kvalifikacijske utakmice. Prvi je na rasporedu susret sa Slovačkom u Ljubljani 1. rujna, zatim s Maltom u Ljubljani 4. rujna te s Hrvatskom u Splitu 7. rujna.

Mlakar je ove sezone u Hajduku postigao tri gola i dodao jednu asistenciju u osam službenih nastupa. Pokazao se kao dobro pojačanje za Bijele i Kek ga je opravdano pozvao u reprezentaciju. Budući da već dobro poznaje Poljud i ambijent na njemu moguće je da zaigra protiv Hrvatske 7. rujna.

Osim Mlakara, poziv su dobili Osijekov dvojac Mario Jurčević i Damjan Bohar te veznjak Rijeke Adam Gnezda-Čerin. Potonji je u samom početku sezone jedan vremenski period bio OUT, da bi sad u potpunosti zaliječio ozljedu. S druge strane, Bohar i Jurčević su ove sezone obojica zabijali u 1. HNL, a igrali su i u Europi.

Spomenimo kako se na popisu našao i 'dojučerašnji' desni bek Dinama Petar Stojanović, baš kao i nova velika nada slovenskog nogometa Benjamin Šeško koji je debitirao za reprezentaciju prije nešto više od dva mjeseca.



Tagovi

Matjaž KekSlovenska nogometna reprezentacijaJan MlakarAdam Gnezda ČerinDamjan BoharMario Jurčević

Ostale Vijesti