REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Čeferin: Ne bih imao ništa protiv da Barcelona, Real i Juventus napuste UEFA-u

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 10.09.21. | 19:29

Predsjednik krovne europske nogometne organizacije bez dlake na jeziku

Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e, prokomentirao je činjenicu da tri kluba - Barcelona, Real Madrid i Juventus - još uvijek ne odustaju od projekta takozvane Super lige. Kada je ideja prvi put ugledala svijetlo dana u travnju ove godine, mnogi su europski klubovi službeno objavili kako će sudjelovati, ali su se povukli nakon što im je UEFA počela prijetiti sankcijama.

Šest mjeseci kasnije, Slovenac na čelu organizacije ponovno se obrušio na ideju elitne lige i klubova koji ju još uvijek promiču.

"Ne bih imao ništa protiv da odu, smiješno je da žele stvoriti novo natjecanje, a istovremeno igrati Ligu prvaka ove sezone. Ti su momci pokušali ubiti nogomet", kazao je za Der Spiegel Čeferin.

Sva tri kluba, smatra Čeferin, imaju "nesposobne menadžere", a posebno se dotaknuo i predsjednika Reala Florentina Pereza. Kazao je kako je beznačajno da Perez "žali i kaže da klub može preživjeti samo uz Superligu, a zatim pokušati potpisati Kyliana Mbappea za 180 milijuna eura".

Mnogi su se navijači, igrači, ali i treneri pobunili protiv koncepta Super lige jer bi natjecanje bilo rezervirano za unaprijed predodređene klubove, istovremeno isključujući mogućnost drugih da u nju uđu. Većina je klubova nakon negativnih reakcija istupila iz Super lige, ali navedeni trojac do danas - nije.


Tagovi

Super ligaAleksander ČeferinUEFAFlorentino Perez

Ostale Vijesti