REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Casemiro: "Bili smo strpljivi i to nam se isplatilo"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 21:40

Heroj Brazila zadovoljan je odrađenim poslom protiv Švicaraca

Djelovalo je da će Brazil i Švicarci na koncu odigrtai miroljubivih 0:0. No onda je Casemiro izvukao sjajan udarac i proparao švicarsku mrežu za konačnih 1:0. Nakon utakmice je heroj Brazila istaknuo da je najvažnije da su se on i suigrači plasirali u osminu finala.

Glavni cilj je bio kvalificirati se u osminu finala, to je jako važno, pogotovo u teškoj skupini kao što je naša. Znali smo biti strpljivi, protiv iskusne momčadi kakva je Švicarska. Utakmica je to koja se odlučuje u detaljima, znali smo da ćemo imati loptu i, hvala Bogu, uspjeli smo zabiti. Imao sam dovoljno sreće da zabijem sjajan gol i pomognem momčadi”.

Rodrygo je bio na sličnom tragu.

Bila je to komplicirana utakmica, protiv zatvorene momčadi, što nas je dovelo u poteškoće, ali smo nastavili igrati svoju igru. Kada se stvorio prostor, uputio sam loptu Casemiru. On je sjajno pogodio i dao nam pobjedu”.

Branič švicarske reprezentacije Michel Aebischer je pak ustvrdio:

Dobro smo se branili, osim gola, bio je to lijep gol i nismo ga baš mogli obraniti. Casemiro je dobro pogodio. Dobro smo se branili, ali također moramo smo bolje napadati. To je cilj - dobro se braniti i napadati na kontre, stvarati šanse i stvarati im poteškoće iza jer vole ići naprijed. Dobro smo se branili, nismo im nudili puno šansi. Na kraju moramo i mi stvoriti još nekoliko prilika, ali teško je protiv takve momčadi. Bili su jaki, s iznimnim igračima”.

(G, Hina)



Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaŠvicarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti