Reuters
Reuters

I kad ne igra dobro, i kad nema Neymara, Brazil pobjeđuje i prolazi u drugi krug turnira (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.11.22. | 18:36

Nogometaši Brazila svladali su Švicarsku s 1:0 sjajnim pogotkom Casemira u završnici utakmice i tako postao druga reprezentacija koja je matematički izborila drugi krug. Brazil danas nije odigrao najbolju predstavu, ali je i takav bio dovoljno dobar da upiše tri boda protiv defenzivno odlične, ali napadački sterilne Švicarske.

S obzirom na to da su obje reprezentacije slavile u prvoj utakmici, a današnji dvoboj između Kameruna i Srbije završio je rezultatom 3:3, i Brazil i Švicarska pobjedom su mogli izboriti osminu finala turnira već danas. Prema tome, obje momčadi u utakmicu su ušle oprezno, bez pretjeranog rizika.

Brazilci nisu bili moćni kao u prvom kolu protiv Brazila, što je nekako bilo i očekivano budući da u svojim redovima nisu imali nositelja igre Neymara, a na poziciji desnog beka, umjesto također ozlijeđenog Danila, zaigrao je stopper Eder Militao te je Brazil praktički sve svoje napade u prvom dijelu usmjeravao na lijevu stranu po kojoj su ordinirali Alex Sandro i Vinicius Junior.

Brazil je, očekivano, kontrolirao posjed lopte, ali jedinu pravu priliku imao je Vinicius Junior u 27. minuti kada mu je Yann Sommer skinuo zicer.

Švicarci u prvom dijelu prema naprijed nisu napravili praktički ništa, u tek nekoliko su navrata probili bokove i opasno centrirali bez učinka, ali su se zato u obrani fanatično branili i spriječili Brazilce da do maksimuma razviju svoju kombinatornu igru.

Tite ja na poluvremenu u svlačionici ostavio Paquetu, a u igru je ubacio Rodryga te je Brazil zaigrao s četiri napadača – Rodrygom, Viniciusom, Raphinhom i Richarlisonom.

To je ostavilo dosta prostora u obrani te je Švicarska početkom nastavka počela prilično prijetiti. U nekoliko su navrata Švicarci ušli u kazneni prostor Brazila, ali im je nedostajao završni pas. Švicarci su djelovali bolje od Brazila u nastavku, a onda je sijevnula kontra Seleçaa koju je rutinski realizirao Vinicius Junior. Međutim, VAR je javio da je Richarlison, koji je sudjelovao u akciji bio u zaleđu te je gol opravdano nepriznat.

Utakmica je ponovno ušla u 'mrtvu zonu', igralo se pretežito na sredini terena bez prigoda i preuzimanja rizika. No, Brazil ne bi bio Brazil da ne može 'iz ničega' zabiti i u konačnici, upisati pobjedu. U 84. minuti lopta je stigla do Casemira koji iz voleja sjajno pogađa, uz malu pomoć Akanjija, za 1:0 vodstvo Seleçaa. Casemiro je imao jedan sjajan udarac i u prvoj utakmici turnira, ali je tada lopta odsjela na prečki.

U završnici utakmice Brazil se u potpunosti otvorio, Vinicius je u dva navrata povukao kontru, ali je djelomično zbog njegove sebičosti, a djelomično zbog nepreciznosti brazilskih napadača konačni rezultat ostao 1:0.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Brazil će u posljednjem kolu tražiti potvrdu prvog mjesta protiv Kameruna, a Švicarska sa Srbijom praktički igra direktni dvoboj za drugi krug.

Svjetsko prvenstvo, skupina G

Brazil – Švicarska 1:0

Strijelci: 1:0 Casemiro (84., Rodrygo)

Sudac: Ivan Barton (El Salvador), pomoćnici: David Santos (El Salvador), Zachari Zeegelaar (Surinam), četvrti sudac: Said Martinez (Honduras)

Žuti kartoni: Fred 52. (Brazil) / Rieder 50. (Švicarska)

Crveni kartoni: /

Brazil: Alisson - Eder Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro (od 86. Telles) - Paqueta (Od 46. Rodrygo), Casemiro, Fred (Od 58. Guimaraes) – Raphina (od 73. Antony), Richarlison (od 73. Gabriel Jesus), Vinicius Jr.

Švicarska: Sommer - Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez - Freuler (od 86. Frei), Xhaka - Vargas (Od 58. Fernandes), Sow (od 76. Aebischer), Rieder (Od 58. Steffen) – Embolo (od 76. Seferović)


Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaŠvicarska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti