Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Carlos Vela – Pierre Emerick Aubameyang – Stipe Biuk?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 11:38

Gabonski napadač je na izlaznim vratima Stamford Bridgea.

Iako su bogati američki vlasnici u sezoni 22./23. iskrcali čak 611 milijuna eura samo na odštete igrača, Chelsea dosad apsolutno nikoga nije oduševio. Momčad je prekrcana megazvijezdama, a Potter, očekivano, njihova ega teško kontrolira. Pa čak i da ima taj magični štapić koji se stalno spominje uz njegovo ime, upitno je bi li mu isti pomogao. Momčad se trenutno nalazi na devetom mjestu Premier lige, igra im je sve samo ne dobra, a nakon svih tih silnih dolazaka, izgleda kako je došlo vrijeme i za odlaske.

Španjolski mediji javljaju kako je na izlaznim vratima kluba Pierre Emerick Aubameyang, 33-godišnji Gabonac koji je prije nešto više od pola godine vratio u London, ali dosad nije pokazao baš ništa. Barcelona je zaradila 12 milijuna eura, a budući da je PEA dosad u plavom dresu postigao tri pogotka u 17 nastupa, ispada da je jedan njegov pogodak Plavce koštao četiri milijuna eura.

Budući da od napadačkih opcija Potter trenutno bira između Fofane, Broje, Felixa, Maduekea, Pulisica, Sterlinga, Mudrika, Ziyecha i Havertza, potencijalni odlazak Aubameyanga ne bi mu predstavljao preveliki problem. Kao potencijalna buduća destinacija ovog prekaljenog golgetera koji je dosad postigao 330 pogodaka u klupskom i reprezentativnom nogometu navodi se američki LAFC, klub u kojeg je nedavno prešao Stipe Biuk i koji će u sljedeću sezonu ući kao jedan od glavnih favorita za naslovom prvaka.

Nakon što se od profesionalnog nogometa nedavno oprostio Velšanin Gareth Bale, LAFC je u potrazi za novom megazvijezdom koja ne bi bila samo od pomoći na terenu, već bi puno toga napravila i u marketinškom pogledu. Aubameyang je navodno zainteresiran za odlaskom u Kaliforniju, a u slučaju da se transfer ostvari, napadački trojac trebao bi postati Carlos Vela – Pierre Emerick Aubameyang – Stipe Biuk.

Nova sezona MLS-a počinje 26. veljače, a LAFC će se u prvom kolu sučeliti s gradskim rivalom LA Galaxyjem. (rv)



Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangLAFCMLS

Ostale Vijesti