REUTERS/Johanna Geron
REUTERS/Johanna Geron

Capello: "Mourinhova smjena je neprihvatljiva. Bezosjećajni su. Meni se slično dogodilo u Rusiji"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 15:04

Njima je to samo posao, veli kultni talijanski trener

Fabio Capello se javio Sky Sportsu i govorio je o Rominoj smjeni Joséa Mourinha i njenoj odluci da izabere Danielea De Rossija kao zamjenu:

"To je veliki skok za Danielea... On preuzima momčad s određenim poteškoćama, posebno u smislu broja igrača. Ali to je prilika za njega... Jas am, primjerice, debitirao u talijanskom kupu s Triestinom. Morat će pokazati za što je sposoban, dobro poznavajući rimsku sredinu. Bio je jako dobar na terenu, sada hajde da vidimo što će napraviti na klupi. Sad počinje onaj teži dio, mora razumjeti momčad i igrače, stimulirati ih da shvate da su prava squadra”, veli Capello.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što mislite o Mourinhovoj smjeni?

"Što se tiče Mourinha, čini mi se da ovi američki vlasnici znaju upravljati situacijama bez poštovanja prema onima koji rade s njima. Sjećamo se kako je Maldini otjeran iz Milana, sada Mourinho sa svojim metodama... Od tih vlasnika ne postoji osjetljivost, postoji samo posao. Ja vjerujem u nešto drugačije manire, potrebno je poštovanje prema onima koji rade s vama i određene stvari moraju se komunicirati na druge načine".

Jeste li očekivali smjenu?

"Nisam to očekivao... Iznad svega, nisam to očekivao na ovakav način. Bilo je jasno da postoje poteškoće, tražio je stvari i nije dobivao odgovore. Mourinho je tretiran na način s najmanje poštovanja , to je način obavljanja stvari koji me ne uvjerava i ne prihvaćam ga. Dogodilo mi se s Rusijom: išao sam u zračnu luku, nazvali su me i rekli mi da je veza gotova. Ali ja bio u Rusiji, ovdje bi trebalo biti nešto drugačije."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 


Tagovi

Fabio CapelloJose MourinhoDaniele De RossiSerie A

Ostale Vijesti