REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo
REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo

Mourinho više nije trener Rome: "Jose, hvala ti na strasti i predanosti"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 10:10

Očekuje se objava imena novog trenera, glavni kandidat za klupu je klupska legenda

Jose Mourinho (60) više nije trener Rome! Špekulacije o tome trajale su već neko vrijeme, a u utorak ujutro najave su se obistinile.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Giallorossi su dobili samo jednu od posljednjih šest utakmica Serie A, a nedavno su izbačeni iz Coppa Italije od gradskog rivala Lazija, kad je Mourinho isključen.

Službeno priopćenje kluba glasi ovako:

AS Roma objavljuje da će José Mourinho i njegovi tehnički suradnici odmah napustiti klub.

Mourinho je bio šezdeseti trener u povijesti Rome od svibnja 2021.

Vodio je momčad do osvajanja Konferencijske lige u Tirani 25. svibnja 2022. i do finala Europske lige u Budimpešti prošle sezone.

“Zahvaljujemo Joséu u ime svih nas u AS Romi na strasti i predanosti koju je pokazao od svog dolaska u Giallorossi,” rekli su Dan i Ryan Friedkin.

“Uvijek ćemo imati lijepe uspomene na njegovo upravljanje, ali vjerujemo da je, u najboljem interesu Kluba, neophodna hitna promjena. Želimo Joséu i njegovim suradnicima sve najbolje u budućnosti."

Daljnja ažuriranja u vezi s novim tehničkim uputama za prvu omčad bit će objavljena uskoro.

Mourinho je u Romu došao tijekom svibnja 2021. godine nakon što je prethodno ostvarivao brojne uspjehe u trenerskoj karijeri. Počeo je u Benfici, a potom je radio u Uniao de Leiriji, Portu, Chelseaju, Interu, madridskom Realu, Chelseaju, Manchester Unitedu i Tottenhamu.

S Romom je Mourinho najveći uspjeh ostvario kada je osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige, dok je prošle sezone igrao finale Europske lige u kojem su Rimljani poraženi od Seville.

O razlazu Mourinha i Rome pišu svi talijanski mediji uz dodatak kako klub i dalje nije službeno naveo tko će biti Portugalčeva zamjena, no glavni kandidat za klupu Rome je legenda kluba, Daniele De Rossi. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jose MourinhoRoma

Ostale Vijesti