Pixsell
Pixsell

Čak 20 HNL igrača na popisu dva izbornika: Prednjače dinamovci i hajdukovci

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 15:52

Dalić i Bišćan objavili su popis putnika na Euro.

Jučer su Zlatko Dalić i Igor Bišćan objavili popise putnika na Euro 2020 (11. lipnja – 11. srpnja) i završnicu U21 Eura (31. svibnja – 6. lipnja).

Ono što je uočljivo na oba popisa je dosta veliki broj igrača koji stižu iz Prve HNL.


DINAMO - 7

Hrvatski prvak očekivano ima najveći broj igrača na oba popisa. Uz standardne Dominika Livakovića, Mislava Oršića i Brunu Petkovića, na seniorski popis ugurala su se i dva “juniora”, Joško Gvardiol i Luka Ivanušec, dvojac koji je dobio poziv i za Bišćanovu selekciju.

Pretpoziv za seniorsku reprezentaciju dobio je i Lovo Majer koji je, naravno, standardni član Bišćanove U21 reprezentacije.

Posljednji Dinamovac na oba popisa (ako Darija Špikića pripišemo Gorici, a Ivana Nevistića Rijeci) je Bartol Franjić koji će protiv Španjolske zaigrati za U21 reprezentaciju u Mariboru.

HAJDUK - 5

Čak pet Hajdukovca našla su se na popisu Dalića i Bišćana za predstojeća Europska prvenstva. Standardnom A reprezentativcu Lovri Kaliniću te standardnim U21 reprezentativcima Davidu Čolini i Mariju Vuškoviću, u “fotofinišu” priključili su se Marko Livaja (dobio je pretpoziv za A vrstu) i mladi Stipe Biuk.

Livaja je upisao četiri nastupa za A vrstu u “post-srebrnoj eri”, no od sredine listopada 2018. nije pozvan u A vrstu. Mladi Biuk tek očekuje debi za U21 reprezentaciju.

GORICA - 4

Hrvatski hit-prvoligaš, Gorica na dva popisa ima četiri igrača. Kristijan Lovrić dobio je Dalićev pretpoziv za nastup na Euru, dok će Bišćan na raspolaganju imati čak trojicu Goričana. Obranom će komandirati ljevonogi Krešimir Krizmanić, u vezi će zaigrati Hrvoje Babec, a na krilu budući Dinamovac Dario Špikić.

OSIJEK - 3

Hrvatski viceprvak na Euru će imati jednog igrača. Mile Škorić uskočio je umjesto polu-ozlijeđenog Filipa Uremovića, a pretpoziv je dobio i vratar Ivica Ivušić. U U21 selekciji, mjesto u početnih 11 trebao bi dobiti sjajni veznjak Mihael Žaper.

RIJEKA - 1

Posljednji prvoligaš koji će imati svog igrača na dva reprezentativna popisa je Rijeka. Mladi golman Ivan Nevistić od iduće sezone nastupat će za Dinamo, a prije toga pokušat će se kraj Adriana Šempera i Ivora Pandura izboriti za mjesto u udarnih 11 Bišćanove U21 selekcije.



Tagovi

Mislav OršićZlatko DalićIgor BišćanLovro MajerBruno PetkovićLuka IvanušecBartol FranjićJoško GvardiolMarko LivajaMihael ŽaperIvica IvušićMile ŠkorićStipe BiukLovre KalinićDavid ČolinaMario VuškovićDario ŠpikićIvan LovrićKrešimir KrizmanićHrvoje BabecIvan Nevistić

Ostale Vijesti