Action Images
Action Images

Bišćan pozvao Biuka, otpali Nejašmić i Kulenović

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 13:25

A reprezentativci igraju samo četvrtfinale protiv Španjolske

Nakon što je Zlatko Dalić objavio popis putnika na Euro 2020, svoj popis za završnicu U21 Eura objavio je i Igor Bišćan.

Podsjetimo, Hrvatska u drugoj fazi Eura igra protiv Španjolske u Mariboru, 31. svibnja, a ako mladi Vatreni prođu u polufinale igrat će protiv boljeg iz dvoboja Portugal Italija (3. lipnja), a finale je na rasporedu 6. lipnja u Ljubljani. Uz ranije spomenute reprezentacije, u nokautfazi U21 Eura nalaze se još Nizozemska, Francuska, Danska i Njemačka.

Vratari: Adrian Šemper (Chievo), Ivan Nevistić (Rijeka), Ivor Pandur (Verona)

Braniči: Domagoj Bradarić (Lille), Marin Šverko (Saarbrücken), Boško Šutalo (Atalanta), David Čolina (Hajduk), Joško Gvardiol (Dinamo), Martin Erlić (Spezia), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mario Vušković (Hajduk), Bartol Franjić (DinamO)

Vezni igrači: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (Kasimpasa), Mihael Žaper (Osijek), Hrvoje Babec (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg) 

Napadači: Luka Ivanušec (Dinamo), Petar Musa (Union Berlin), Dario Špikić (Gorica), Dario Vizinger (Wolfsberger), Stipe Biuk (Hajduk)

U slučaju da Hrvatska prođe Španjolsku, Bišćan će najvjerojatnije pustiti Bradarića, Gvardiola i Ivanušeca u A reprezentaciju:

"Hvala Daliću, dobio sam sve igrače koje sam tražio. Dogovor je da će nakon utakmice sa Španjolskom, Bradarić, Gvardiol i Ivanušec otići u A reprezentaciju, ali postoji mala šansa da oni ostanu s nama za polufinale ako bismo ga izborili", rekao je Bišćan.

Naravno, pitanje o statusu Borne Sose bilo je nezaobilazno...

"Što se tiče slučaja Sose, izbornik Dalić je sve rekao. Najbolje da se tenzije smire pa da onda zauzme svoje mjesto koje zasluži igrama", rekao je Dalić te je komentirao i mladog Hajdukovog ofenzivca koji je "zaludio" domaću javnost Stipu Biuka:

"Najavio je ogroman potencijal. Biuk je ofenzivan potentan igrač koji uvijek može donijeti pozitivni impuls ekipi. Ovo je nagrada za sve igre što je pokazao" 


Tagovi

Euro U21Igor Bišćan

Ostale Vijesti