Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Čačić: "Želimo biti bolji nego jesenas, primati manje golova te dobiti jasnu sliku s kojim ćemo igračima u pohod na Europu"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 18:00

Dinamo trener ukratko je rezimirao pripreme svoje momčadi, a Luka Ivanušec posebno pohvalio mlade igrače

Dinamo je odigrao 1:1 protiv Celja i time završio istarski dio priprema. Iz Rovinja su Modri krenuli za Zagreb gdje će se nastaviti pripremati za utakmicu s Goricom za 10-ak dana na startu proljetnog dijela prvenstva.

"Nije rezultat bio u prvom planu u ovoj fazi, zadovoljan sam što opteretili igrače u 120 minuta. S obzirom da smo dosta umorni i s obzirom na podlogu i fazu priprema, zadovoljan sam željom i pristupom, imali smo situacije za zabiti još koji gol. Najbitnije je da smo izašli čitavi, slijede dva dana odmora, a onda zadnje pripreme za nastavak sezone.", rekao je kratko Ante Čačić te rezimirao posao odrađen na pripremama.

"Zadovoljan sam pripremama, ono što smo planirali, uglavnom smo i ostvarili, malo su se kasnije uključili Ademi i Mišić, teško je 100 posto ostvariti sve. S pripremama ne stajemo, radit ćemo na drugačiji način, s manjim obujmom, spremni na ono što dolaze. Posebno su me iznenadili, ugovno, mladi igrači, svi su pokazali da su s pravom ovdje, pred njima je lijepa perpsektiva."

Proljeće će ipak biti manje zahtjevno, jer nema Europe, Modri se mogu potpuno posvetiti domaćim natjecanjima.

"Dinamo si mora uvijek stvarati dodatni imperativ, želimo biti bolji nego jesenas. Liga prvaka bila je školovanje, moramo iz tih utakmica izvlačiti spoznaje, mislim da smo ih izvukli. Želimo biti bolji nego najesen, prije svega želimo primiti još manje golova, iako smo ih i najesen primili najmanje u ligi, ipak ih je previše završilo u našoj mreži. Ono što je isto važno jest da kroz ovo proljeće sačuvamo čelnu poziciju, primat u hrvatskom nogometu nogometu, nastojat ćemo osvojiti i Kup. Ali, moramo to razdoblje iskoristiti i da imamo sasvim jasnu sliku s kojim igračima i momčadi ćemo ući u borbu za europsku jesen, jer, ljetne pripreme bit će kratke i trebamo ih dočekati spremni.", kazao je Dinamov trener.

Strijelac jedinog pogotka protiv Celja, Luka Ivanušec rekao je sljedeće:

"Noge su teške, teren nije bio najbolji, mučili smo se loptom, ali istrčali smo što smo trebali i možemo biti zadovoljni. Sad dolazimo u zadnji tjedan prije prvenstva i dočekati spremni prvu utakmicu. Mladi igrači? Apsolutno sam njima oduševljen, igraju agresivno, dobro, super su se uklopili, zaslužili su biti ovdje s prvom momčadi."



Tagovi

GNK DinamoCeljeHNLLuka Ivanušec

Ostale Vijesti