Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Čačić: "Za prolaz u uzvratu moramo biti bolji"; Šimundža: "Rezultat nije realan, možemo eliminirati Dinamo"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.08.22. | 22:59

Zadovoljstvo pobjedom, ali i svijest da još ništa nije gotovo prevladavaju u Dinamovom taboru nakon trijumfa (2:1) nad Ludogorecom u Razgradu u trećem pretkolu Lige prvaka

Ante Čačić bio je nakon trijumfa vrlo realan. Sigurno bi i sam potpisao ovakvu pobjedu, ali priznao je da je dvoboj daleko od riješenoga i da Dinamo u Maksimiru mora biti kvalitetniji nego u Razgradu.

"Rekao sam u najavi da će Dinamo nastojati doći do dobrog rezultata, to smo i napravili. Mogla je utakmica otići na obje strane, ali smo zasluženo došli do pobjede. Nije ništa gotovo, jer smo imali jako dobrog protivnika, koji je napravio puno dobrih stvari, mnogo smo mu i mi olakšali. Moramo dobro analizirati ovu utakmicu da bismo bili bolji i potvrdili pobjedu", kazao je Dinamov trener te nahvalio suparnika:

"Ludogorec je bio opasan, rastrčan, imao puno pokuašja. Radi se o kvalitetnoj momčadi, a mi smo trebali biti mirniji nakon 2:0, držati loptu... Vratili smo ih u utakmicu i na kraju moramo biti zadovoljni. Moramo biti puno bolji i mirniji za prolaz, biti efikasniji u Maksimiru i potvrditi ovu pobjedu."

Nije želio otkrivati u čemu to Dinamo treba biti bolji do uzvrata.

"Ne smijem javno iznositi, kroz razgovore i treninge ćemo to korigirati, ali da ima prostora za napredak, ima ga."

Josip Mišić bio je zadovoljan pobjedom i također najavio još bolji Dinamo u uzvratu:

"Pobijedili smo 2:1, to je dobar rezultat za uzvrat, moglo je biti i bolje, moglo je biti lošije. Odlično smo otvorili utakmicu, zabili dva gola, onda smo se povukli. Oni su opasni, imaju brze krilne igrače, teško ih je čuvati. Zabili su nam gol, u drugom dijelu je bilo malo mi, malo oni, ali na kraju zaslužena naša pobjeda. Ovaj trijumf je bitan za uzvrat, igramo pred našim navijačima, dat ćemo još više nego danas, proći ćemo dalje.", uvjeren je Mišić.

Robert Ljubičić odigrao je odličnu jako dobru utakmicu na lijevom boku.

"Zabili dva gola, onda smo malo pustili utakmicu iz ruke. Ludogorec je dobar, imao je publiku iza sebe, ali bitno je da smo zabili dva gola. Znamo da su te utakmice u kvalifikacijama takve, nema ih lakih, nema loših suparnika. Znamo da u uzvratu trebamo dati još više, morat ćemo zabiti šanse koje ćemo imati. Ritam utakmica je takav kakav jest, igramo svaka tri dana, ali mi smo Dinamo, imamo širok roster i vjerujem da ćemo to izdržati", rekao je Ljubičić.

Trener Ludogoreca Ante Šimundža bio je nesretan rezultatom, ali još uvijek vjeruje u pozitivan rezultat.

"Dobar nastup s naše strane, ne možemo biti zadovoljni rezultatom, ovo su eliminacijske utakmice. Imali smo rane prilike, a onda smo primili dva gola. Nismo imali sreće. Dinamo je klasna momčad, kažnjava greške. Zaslužili smo remi. Imali smo puno prilika. Ako budemo tako uvjerljivi u Hrvatskoj, možemo se nadati uspjehu. Ponekad rezultat ne odražava ono što se zapravo događa na terenu. Rezultat nije dobar, ali mislim da možemo eliminirati Dinamo u Zagrebu.”, optimističan je Ante Šimundža. (T.N.)

Liga prvaka, 3. pretkolo

Utorak, 2. kolovoza

Šerif - Viktoria Plzen 1:2

Ludogorec - Dinamo 1:2

Monaco - PSV 1:1

Union St. Gilloise - Glasgow Rangers 2:0

Benfica – Midtjylland       4:1

Srijeda, 3. kolovoza

Bodo/Glimt - Žalgiris 18.00

Qarabag - Ferencvaros 18.00

Maccabi Haifa - Appolon Limassol 19.00

Dinamo Kijev - Sturm Graz 20.00

Crvena zvezda - Pjunik 20.45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo Zagreb

Ostale Vijesti