REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Tomasov Šerif poklekao pred Plzenom, Čolak i Barišić nisu spasili Rangerse

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.08.22. | 22:45

Rangersu nisu uspjeli pomoći ni Barišić da 'ne curi', ni Čolak da 'procuri' u protivnički gol, jednostavno, nije bila njihova noć

Dinamo je u Bugarskoj slavio protiv Ludogoreca, a nešto prije, a nešto i kasnije odigrani su i ostali današnji susreti. U prvim utakmicama 3. pretkola slavili su uz Plave Šerif, Royale Union SG i Benfica, dok je Monaco odigrao 1:1 s PSV-om.

Šerif - Vikoria Plzen 1:2 

U prvom susretu dana, moldavski Šerif nije uspio napraviti veliko iznenađenje kao u prošloj sezoni. Viktoria Plzen bila je bolja rezultatom 2:1 i na domaćem će ih terenu dočekati puno mirnije. Sedam žutih kartona i čak dva penala već (dosuđena već u prvom dijelu) vidjeli smo na ovome susretu. Prvi gol zabili su igrači hrvatskog stratega Stjepana Tomasa već u 36. minuti susreta. Akanbi je bio precizan iz penala, a valja naglasiti da smo već od taad u razmaku od smo 20-ak minuta vidjeli četiri žuta kartona. Tri za domaćine i jedan za goste. No, do kraja prvoga dijela, još jedan spektakl. Sudac pokazuje opet na bijelu točku i u 41. minuti Viktoria izjednačuje. Precizan je Tomaš Chory. 

U nastavku je, logično (rekli bi cinici), sve počelo žutim kartonom. U bilježnicu je ušao Hejda. U 55. minuti gosti su preokrenuli rezultat na semaforu. U vodstvo ih je doveo Pavel Bucha, a do kraja smo vidjeli tek izmjene i još žutih kartona.

Monaco - PSV 1:1

Više zamjena nego ičega. Monaco i PSV nisu nam pružili pretjeran spektakl u susretu završenom remijem 1:1. Činilo se nakon pola sata igre da bi se nešto moglo ‘zakuhati’, provjeravao je VAR ima li penala za domaćine, ali nije ga bilo. Morali smo do 38. minute čekati prvi gol na susretu. Postigli su ga gosti, a potpisuje ga Joey Veerman. U drugom dijelu su domaćini ponudili poneki udarac više od gostiju, ali sve je bilo van okvira gola. Sve do 80. minute kada je Axel Disasi, njihov najbolji igrač susreta, zabio za izjednačenje i konačnih 1:1.

Royale Union SG - Rangers

Nisu imali sreće ni Antonio Mirko Čolak ni Borna Barišić. Krenuli su od prve minute, Čolak u špici, a Barišić kao lijevi bek Rangersa, ali nije išlo. Zabili samo domaćini i to dva komada za konačnih 2:0. Prvo je mrežu u 27. minuti zatresao Teddy Teuma na asistenciju Nieuwkooopa i s 1:0 se otišlo na pauzu.

U nastavku je Van Bronckhorst odlučio izvaditi Bornu Barišića i Jacka, a uvesti Yilmaza i Daviesa u 67. minuti susreta pa je za manje od 10 minuta već popio drugi gol i to s bijele točke. Precizan je bio Dante Vanzeir. Malo grublja igra gostiju stigla je na naplatu u najgorem obliku. Lakše bi podnijeli još jedan žuti karton (na četiri koja su ovaj susret zaradili). 

Benfica - Midtjylland 4:1

Najdominantnije riješen susret večeri je bio onaj zadnji na rasporedu. Benfica je slavila s velikih 4:1 protiv Midtjyllanda kod kuće, a dominaciju su pokazali u prvih 45 minuta pa se u ostatku susreta odmarali. Prvi gol pao je već u 16. minuti, a precizan je bio Ramos, ali Goncalo. Isti je strijelac povećao prednost domaćih na 2:0 u 33. minuti, a prvi dio je s velikih 3:0 završio Enzo Fernandez. Mogli su se domaćini opustiti, ali - ne! I četvrti gol su dodali na konto gostiju. Hattrick je upisao Ramos u 61. minuti za opuštenu igru u narednih pola sata. Uspio im je planove tek malo pomrsiti Pione Sisto u 77. minuti kada je bio precizan s bijele točke.

Petar Musa ostao je na klupi Benfice.

Liga prvaka, 3. pretkolo

Utorak, 2. kolovoza

Šerif - Viktoria Plzen 1:2

Ludogorec - Dinamo 1:2

Monaco - PSV 1:1

Union St. Gilloise - Glasgow Rangers 2:0

Benfica – Midtjylland 4:1

Srijeda, 3. kolovoza

Bodo/Glimt - Žalgiris 18.00

Qarabag - Ferencvaros 18.00

Maccabi Haifa - Appolon Limassol 19.00

Dinamo Kijev - Sturm Graz 20.00

Crvena zvezda - Pjunik 20.45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+

(eg)



Tagovi

Liga prvakaPetar MusaŠerifStjepan Tomas

Ostale Vijesti