Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Čačić uoči Milana: “Dinamo nije kanta za napucavanje, a moramo biti još hrabriji, kuražniji i okomitiji”

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 24.10.22. | 17:52

Trener Plavih je zajedno s Mislavom Oršićem najavio utakmicu protiv talijanskog giganta.

Nogometaši Dinama će ovog utorka s početkom u 21 sat odigrati utakmicu petog kola grupne faze Lige prvaka protiv talijanskog giganta Milana. Uz trenera Antu Čačića je na konferenciji za medije bio i Mislav Oršić, najbolji Dinamov strijelac u europskim natjecanjima.

“Ispred nas je jedna velika utakmica. Velika u smislu budući da je ovo grupna faza i da se puno toga odlučuje. Milan je velika momčad, ja sam ponosan i sretan, doveli smo se u situaciju da igramo jednu ovako veliku utakmicu. Mene primarno interesira da s terena izađemo tako da si nemamo što prebaciti. Stanje u momčadi nije idilično, ali je velika većina dostupna. Budući da je ovo 26.utakmica, vjerujem da je velika stvar što roster držimo ovako spremnim", poručio je Čačić, nakon čega je riječ prepustio Mislavu Oršiću.

“Nema se nešto novo reći o ovoj utakmici. Velika utakmica protiv velikog kluba. Nadam se da ćemo uz podršku naših navijača dobro odigrati, a onda ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno.”

Koje pouke nosite sa sobom nakon prve utakmice?

"Utakmica u Milanu je bila teška, ali smo na kraju odigrali jednu OK utakmicu. Primili smo pogotke pred kraj poluvremena nakon čega se bilo teško vraćati. Osjetili smo ih na terenu, mislim da će nam to pomoći. Moje brojke? Ne zamaram se time, nikad nisam. Moram samo nastaviti dobro trenirati i sve će doći do svoje. Lopta ti se nekad odbije dobro, nekad ne, ali sve je to normalno."

Sličnosti iz utakmica protiv Chelseaja i ove današnje?

“Dvije potpuno različite situacije su ova utakmica i utakmica s Chelseajem jer nismo znali koliko smo mi dobri, koliko oni itd. Dobro smo ušli u Ligu prvaka, mislim da možemo u istom ritmu nastaviti i dalje.”

Dinamo, svakako, ima šansu…

“Ovo je velika šansa za nas. Ovo bi bila kruna svega da izborimo prolazak dalje. Dat ćemo sve od sebe."

Kako ostvariti bolji rezultat?

"Samo hrabriji. Hrabriji nego u Milanu. Oni su fantastična momčad. Imaju sjajne igrače. Kad budemo izlazili, moramo biti hrabriji i odlučniji."

Olakšava li vam Milanova situacija mogućnost da dođete do pozitivnog rezultata, ipak oni moraju ganjati pobjedu.

“Ne vjerujem da će oni srljati od početka. Moramo se pripremiti na različite faze igre i biti koncentrirani u svim fazama utakmice”, poručio je Mislav Oršić koji je potom požurio na trening, dok je na ostala pitanja novinara ostao odgovarati trener Dinama, Ante Čačić.

Što treba promijeniti u odnosu na prvu utakmicu u kojoj je Dinamo izgubio?

“Moramo biti hrabriji, kuražniji i okomitiji, sa što više igrača surađivati, ali najbitnije je da cijelo vrijeme budemo koncentrirani. S obzirom na skupinu, ambicije Milana su da proljeće dočekaju u Ligi prvaka, treba im tri boda sutra i mislim da to nama ide u prilog. Oni će napadati, bit će prostora za nas i mislim da je u tome naša šansa.”

Prva utakmica je bila zahtjevna, što promijeniti u odnosu na nju?

"Mi smo slično htjeli igrati u Milanu kao što to želimo sutra, ali je taj nesretni kazneni udarac dao prednost njima. No, nakon primljenog pogotka nismo pokleknuli, imali smo kasnije neke dobre situacije. Tad smo vidjeli da Dinamo protiv Milana može igrati. Oni su svjesni da nije drastična razlika u kvaliteti, ako 90 minuta budemo na razini, imat ćemo svoje šanse."

Možete li se složiti da je Leao ključan igrač Milana?

“Slažem se. Moramo mu skratiti prostor da ne može koristit brzinu. Moramo stajati nisko. Mi imamo igrače koji su motorični, spremni i nadam se da će sutra biti odlučni. Ja sam optimističan. Gledajte, mi igramo Ligu prvaka, Dinamo nije kanta za napucavanje. Sama činjenica da nakon četiri kola ne znamo tko ispada, a tko ide dalje jasno govori koliko je Dinamo dobar. Nadam se dobroj našoj predstavi i da će svi oni koji će svi oni koju će biti uz nas biti zadovoljni. U dobrom ozračju dočekujemo Milan."

Talijanski novinari zaključili su konferenciju za medije pitanjem o Leau i lijevoj strani Milana koja je zaista fenomenalna.

“Opće je poznato da Milan ima najbolju lijevu stranu na svijetu. U Milanu smo pokušavali ih neutralizirati s Moharramijem i Ristovskim, to je u dobrom dijelu bilo dobro, ali sigurno da možemo biti još bolji”, zaključio je Čačić

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 18.45

Dinamo – Milan 21.00



Tagovi

Ante ČačićDinamo ZagrebLiga prvaka

Ostale Vijesti