REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Piolijeve muke pred Maksimir: Obrana bi mogla biti slaba točka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 10:40

Tomorija nema zbog isključenja protiv Chelseaja, Kalulu će možda uskočiti na bok umjesto Desta, a jedan stoper bi onda bio tek oporavljeni Kjaer. A već je znano da nema ni vratara Maignana

Nude li Milanove muke s ozljedama i izostancima priliku Dinamu u sutrašnjoj utakmici Lige prvaka? Rossoneri gostuju u Zagrebu (21 sat), pobjeda je imperativ i jednima i drugima, a kako se utakmica bliži trener Stefano Pioli ima sve više problema i dvojbi. A posebno ga muči situacija u obrani. Naime, prvog vratara Maignana ionako neće biti, branit će 36-godišnji Ciprian Tatarusanu. Protiv Monze je bio jako dobar, međutim, ipak nije klasa odličnog Francuza i sigurno je to u startu hendikep za Milan. A osim lijevog beka Thea Hernandeza, koji je 'beton' na svojem mjestu, sve ostale pozicije u obrani su dvojbene.

Dakle. Milanu su već od ranije ozlijeđena dva desna beka,Calabria i Florenzi. A protiv Monze probleme s mišićem osjetio je i Sergino Dest. Rekao je trener Pioli da nije riječ o težoj ozljedi, da će Dest vrlo brzo biti opet u kadru, ali pitanje je može li se baš oporaviti u samo tri dana i zaigrati protiv Dinama, A ne bude li mogao, slijede nove rotacije. Tada bi Kalulu igrao na desnom boku, što opet otvara 'rupu' u sredini obrane. Tomorija nema, jer je isključen protiv Chelseaja, jedan stoper bio bi Simon Kjaer. No, i Danac nije potpuno fit, tek se oporavio od ozljede, nije ga bilo od Lige nacija. Vratio se protiv Monze, ali nije ga Pioli koristio čitavu utakmicu, izvadio ga je Pioli iz igre u 60. minuti. S obzirom da dosad nije odigrao ni minutu u Ligi prvaka, a sad slovi kao prva opcija, to dogovoljno govori o razini problema s kojim se trenutno susreće Milanov trener. Bude li Kalulu morao na bok, stoperi će vjerojatno biti Kajer i Gabbia. Milan i kad je kompletan prima pogodak gotovo u svakoj utakmici, zašto ne bi i u Maksimiru nastavio taj niz kad je nekompletan?

Pisali smo već i o ozljedi Brahima Diaza, junaka pobjede nad Monzom. Izišao je iz igre zbog problema s mišićem i premda i kod njega nije ustanovljena teža ozljeda, također je zbog malog razmaka između utakmica, vrlo upitan za dvoboj u Zagrebu. Talijanski mediji najavaljuju da bi umjesto njega trebao zaigrati De Keteleare, koji je bio najlošiji pojedinac u visokoj (4:1) pobjedi nad Monzom i svi se mediji slažu da je zasad u Milanu dužnik. Zato se kao opcija u veznom redu spominje i Rade Krunić.Ono što ne bi trebalo biti upitno jest napad, vraća se u prvih 11 Leao, a uz njega ipak se prije očekuje Giroud nego Origi. Prema tim najavama Ante Rebić bi mogao krenuti s klupe. (T. N.)

POTENCIJALNI SASTAV MILANA ZA ZAGREB

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 18.45

Dinamo – Milan 21.00





Tagovi

MilanStefano PioliGNK DinamoLiga prvakaSergino DestBrahim DiazCharles De Ketelaere

Ostale Vijesti