Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Čačić uoči Lokomotive: "Transferi? Zasad je sve mirno, nema stresa, imamo dovoljno jaku momčad za naslov prvaka"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.01.23. | 11:35

Radili smo ovaj tjedan na završnici i prekidima. A veseli me što protiv Gorice nismo primili pogodak, imali smo veliku količinu trke, htijenja, ali nije nas htio gol, kazao je Dinamo trener

Puno se zadnjih dana pisalo i pričalo o Anti Čačiću i svemu što se događa u Dinamu. Od remija s Goricom, do situacije s Arijanom Ademijem i zajedničke večere s igračima, na kojoj je Dinamov trener malo 'radio' na atmosferi u momčadi. Kako je sve to utjecalo na Dinamove igrače vidjet ćemo sutra (od 17:10 sati) kad u Maksimir stiže Lokomotiva. Kako to uvijek biva u nogometu, pobjeda Modrih, pogotovo uz dobru igru, bacit će na neko vrijeme u drugi plan sve te probleme i odnose u svlačionici, koji, definitivno, nisu idealni. Poraz ili novi remi, uf, to bi bio okidač za neko novo 'prljavo rublje'.

Ante Čačić dobio je novi ugovor, postao je i sportski direktor i jasno je da je na njemu najveća odgovornost. Kako se ono kaže, to je potpisao! Iako od njega nikad nećete čuti sudbonosne rečenice, iako se i za ovu utakmicu, tako barem kaže, priprema kao i za svaku drugu, očito je da dvoboj s Lokomotivom nosi puno toga. Dobroga ili lošega ovisno o rezultatu.

"Ovo je drugo domaćinstvo, znamo da su u bliskoj prošlosti bile su vrlo teške protiv Lokomotive, puno smo izgubili bodova od njih. I u ove dvije utakmice ove sezone bilo je neizvjesno, 3:2 i 1:0 za nas. Dinamo je favorit, ući ćemo maksimalno odgovorno, koncentrirano, s jedinom željom da uzmemo tri boda. Stanje je bolje nego u prvom kolu, Baturina nam je raspolaganju, to je ono što nam daje širinu. Respekt gostima, ali ispunjava nas samo osvajanje tri boda.", rekao je Čačić u najavi susreta te otkrio na čemu je s momčadi posebno (osim na podizanju atmosfere) radio proteklih šest dana.

"Imali smo tjedan dana poslije prve utakmice, koja nam je dala neka uputstva. Radili smo na završnici, istaknuli prekide. I protiv Gorice smo bili superiorni, oni su se disciplinirano branili. Da smo zabili gol došli bismo do zaslužene pobjede. Veseli me da nismo primili gol, imali smo veliku količine trke, htijenja, nije nas htio gol. Nadam se da će se neće ponoviti! Pohvale i kolegi Čabraji, jer Lokomotiva izgleda kao momčad, ima prepoznatljiv gard, zaslužuju respekt. Ali, moramo se postaviti od prve minute i ići na pobjed, nema druge."

Nama se baš nije činio Dinamo tako superiornim protiv Gorice, možda u posjedu lopte, ali dobro, to je ionako voda ispod mosta. Osim Baturine, ostali ozlijeđeni još neće konkurirati.

"Boško Šutalo još nije s momčadi, Petković je malo participirao uz momčad na treningu, vidjet ćemo danas kako će treninirati."

Ima li novosti u prijelaznom roku? Odlasci, dolasci, puno se toga govori i šuška.

"Zasad je sve mirno. Imamo još par dana do kraja prijelaznog roka, radimo određene kontakte, vidjet ćemo kako će se sve skupa odviti. Nismo u stresu, imamo vrlo konkretan igrački roster, koji može sačuvati primat u hrvatskom nogometu i osvojiti naslov.", zaključio je Čačić.



Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićNK LokomotivaSilvijo ČabrajaArijan AdemiMartin BaturinaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti