Luka Stanzl/Pixsel
Luka Stanzl/Pixsel

Čačić: "Svaki bod se piše, sad imamo plus sedam ispred Hajduka", Sopić:"Mašem repom, idemo kući pjevajući"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 20:10

Dinamo trener priznao je da je njegova momčad na otvaranju proljeća bila bezopasna i daleko od pravog izdanja

Ante Čačić nije tip koji robuje emocijama. Ne ispoljava ih previše niti kad pobjeđuje, ali niti kad njegova momčad odigra jednu ovakvu, lošu i bezidejnu utakmicu i iz dvoboja s Goricom izađe samo s remijem (0:0)

"Nikad otvaranje sezone nije lagana, ova je utakmica to pokazala. Htjeli smo tri boda, nismo uspjeli, iako smo imali veliku dominaciju, ali nismo uspjeli stvortii previše prilika. Gorica se organizirano branila u niskom bloku, mi nismo bili raznovrsni u završnici, nismo koritstili brži protok lopte. Nedostaje nam udarac sa distance. Teško je ako ne otvoriš ovakvu momčad na početku, ali nemam previše zamjeriti momčadi. Htjeli su, pokušali su, nije išlo. Početak je sezone, hvatat će se forma tijekom proljeća. Sad imamo isti broj utakmica kao Hajduk, sedam bodova prednosti, ovaj bod se isto piše, morat ćemo se dizati kroz utakmice. Rezultat je realan.", rekao je Čačić i priznao da bez Oršića i Petkovića Dinamo nije djelovao opasno, no, nije ga to previše zabrinulo.

"Ne možemo se tako brzo nadomjestiti Oršića i Petkovića, ali ne bih odmah donosio sudove. Petković je tu, on će se brzo vratiti, to je tako u nogometu, teško je očekivaiti da se ostvari pobjeda baš svaki put. Bili smo velikom većinom na protivničkoj polovici, nedostajao je šut iz vana, needostajalo je šansi."

S druge strane, Goričin trener Željko Sopić, bio je mngoo zadovoljnini.

"Došli smo igrati protiv prvaka na Maksimir. Postavili smo se jedino kako smo mogli, štogod netko rekao. Neki pametnjaković je odlučio da igramo samo tri dana nakon što smo igrali 100 minuta protiv Varaždina, nije mi to i dalje jasno... Ali dobro, dečki su pokazali karakter, odigrali su koliko su mogli, iako smo prema naprijed morali napraviti više", rekao je Sopić, sretan što je u proljetni dio prvensttva startao s dva boda u dvije utakmice.

"Rekao sam igračima da nije bitno što ja mislim, nego da oni vjeruju u sebe. Mi smo četiri boda od zone koja nas ostavlja u ligi. Sretan sam, mašem repom, ali to je to. Jedan bod protiv bilo koga je isti, protiv Dinama ili Varaždina, ali još smo na istom mjestu na kojem smo i bili."

Hoće li mu sad biti lakše u Gorici, nakon početka u kojemu nije izgubio nijednu od dvije utakmice.

"Pokazat će se na terenu hoće li nam biti lakše. Nije bilo lako raditi pripreme, uigravati jednu momčadi, a igrala je druga I onda nakon onih 100 minuta na onom terenu, moraš izaći na teren goropadnom Dinamu, našoj najboljoj momčadi. Pokušali smo to ukrotiti, šansice koje su nam dali nismo iskoristili, ali idemo kući pjevajući."



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaHNLAnte ČačićŽeljko Sopić

Ostale Vijesti