Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Čačić: "Ova je pobjeda bila imperativ, zato se stvorila i nervoza. Protiv Ludogoreca ćemo biti puno bolji"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 22:59

Ja sam optimist, imamo kadar koji će biti drugačiji za osam dana i ovakva pobjeda diže samopouzdanje. Shkupi je čvrsta momčad, ali napravili smo ono po što smo došli

Okićen zadovoljnim osmijehom došao je Ante Čačić pred novinare. Vidjelo se da je i njemu pao kamen sa srca.

"Čestitam igračima, prvi cilj smo ostvarili. Teška utakmica u teškim uvjetima, nastojali smo dominacijom doći do rezultata, imali šanse već u prvom poluvremenu. Ali, teško je bilo igrati protiv Shkupija, imaju dobru dubinsku loptu, skok, ali nisu imali veću priliku za gol. Kad se pogledaju obje utakmice zasluženo idemo dalje", mirno je pričao Čačić, iako je bilo nekih situacija u kojima je Shkupi mogao zabiti, a onda je utakmica mogla otići i u drugom smjeru. No, na pitanje makedonskog novinara je li Dinamo bio uplašen, odgovorio je i s malu čuđenja u glasu.

"Ne znam zašto mislite da smo bili uplašeni. Bilo je nervoze, ali ako gledate svih 90 minuta, imali smo šanse i u prvom dijelu, u drugom dijelu mogli imati i veće vodstvo, nismo zabili. Ali, začetak je sezone, moramo igrati na mišiće, nismo još u optimalnom stanju, u kojemu ćemo biti već protiv Ludogoreca. Ademi? Važan igrač, njegov učinak je bio odličan u ove dvije utakmice, dva gola i asistencija. Petković je odigrao dobro u fazi obrane."

Stvorila se uoči dvoboja fama da je Shkupi potpuni autsajder?

"Hrvatski mediji su nas predstavili kao favorita, što u tradiciji stoji, ali podcjenjivački se ne smije nitko postavljati prema ijednom prvaku. Shkupi nas je namučio. Koji bi Shkupi bio u HNL-u? Teško je reći, HNL je kvalitetan, jedno je igrati dvije utakmice, a drugo 36 utakmica. Ali, ne bi se borio za ostanak."

Što možemo očekivati protiv Ludogoreca?

"Imamo povijest s Ludogorecom, ja sam bio na klupi prije 10 godina, bilo je dosta sreće, radilo se o dobroj momčadi. Nakon toga u su bili bolji od Dinama u Europskoj ligi, sad ćemo igrati treći put. Ja sam optimist, imamo kadar koji će biti drugačiji za osam dana i ovakva pobjeda diže samopouzdanje. Ovo nam je bio imperativ, stvorilo se i malo nervoze, ali napravili smo ono po što smo došli. Da, vjerujem da ćemo u Bugarskoj biti bolji."


Liga prvaka, 2. pretkolo:

Utorak, 26. srpnja

AEK Larnaca – MIDTJYLLAND 3:4 (1:1, 1:1) (1:1)

ŠERIF – Maribor 1:0 (0:0)

VIKTORIA PLZEN – HJK 5:0 (2:1)

Diddeleng – PJUNIK 1:4 (1:0)

Shkupi – DINAMO 0:1 (2:2)

Shamrock Rovers – LUDOGOREC 2:1 (0:3)

Srijeda, 27. srpnja

Bodø/Glimt – Linfield 18.00 (0:1)

Zürich – Qarabag 19.00 (2:3)

Malmö – Žalgiris 19.00 (0:1)

Fenerbahçe – Dinamo Kijev 19.00 (0:0)

Slovan – Ferencvaros 20.30 (2:1)

Olympiacos – Maccabi Haifa 21.00 (1:1)

* u zagradama su rezultati prvih utakmica

 *Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Ante ČačićDinamo ZagrebShkupiLiga prvaka

Ostale Vijesti