Pixsell
Pixsell

Čačić: "Ključ je u našoj mirnoći i energiji, na Drmića se ne bih vraćao, on je veliki profesionalac"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 10.10.22. | 19:42

Nakon predstavnika Red Bull Salzburga konferenciju za medije na maksimiru održali su i Dinamov trener Ante Čačić te igrač Josip Mišić.

Nakon što su svoje medijske obaveze dan prije utakmice između Dinama i Red Bull Salzburga na Maksimiru (utorak, 21 sat) odradili predstavnici gostiju, uslijedila je i konferencija za medije hrvatskog prvaka, a na kojoj su sudjelovali Ante Čačić i Josip Mišić.

(2.80) Dinamo (3.30) Red Bull Salzbug (2.70)

"Pred nama je, rekao bih, najvažnija utakmica u skupini. Sami smo si zakuhali situaciju da se u posljednje tri utakmice možemo boriti za ostanak u Europi. Iza nas su dva rezultatski neuspješna gostovanja. No, iz obje utakmice izašli smo sa spoznajom da smo konkurentni i da nismo zalutali u Ligu prvaka. Naučili smo neke stvari, nadam se da ćemo ih primijeniti sutra. Utakmica u Salzburgu mogla je otići i u drugu stranu. Malo nam je falilo mirnoće i energije. Očekujem sutra jedan nogometni ambijent i da će naši navijači biti naš 12. igrač. Očekujem pun plijen", rekao je u uvodnom izlaganju Ante Čačić te napomenuo kako Boško Šutalo i Luka Menalo neće konkurirati za ovu utakmicu, dok će Emreli biti u kadru Dinamove momčadi.

Dosta se pisalo o tome hoće li Dinamo na Maksimir istrčati ofenzivnije nego u prvom dvoboju...

"Jedino normalno jest da vjerujemo da možemo napraviti pozitivan rezultat i da tome težimo. Ovo je najprestižnije natjecanje na svijetu. Nije lagano osvajati bodove u našoj skupini. No, Dinamo je otvorio skupinu s tri boda protiv Chelseaja i to je otvorilo apetite u javnosti. Nije bilo lagano u kvalifikacijama, a u Ligi prvaka smo dokazali da nam malo fali. Znali smo sve o protivniku. Ako mi budemo bolji nego u Salzburgu, vjerujem da ćemo doći do rezultata", rekao je Čačić, a onda i dodatno obrazložio pitanje o potencijalnom ofenzivnijem Dinamu.

"Ne sjećam se da je Dinamo u novije vrijeme ofenzivnije. Pogledajte našu efikasnost u domaćem prvenstvu, ali i Europi. U Salzburgu smo igrali s jako puno ofenzivnih igrača, imali smo dosta igrača koji su se priključivali prema naprijed. Falilo nam je malo hrabrosti, a radili smo i neke tehničke greške, iako smo imali praktički isto šansi kao i domaćini. Nas isključivo interesiraju tri boda koja nas drže u borbi za prezimljavanje do kraja".

Kakve se promjene očekuju u odnosu na Salzburg, sada kada se Stefan Ristovski oporavio od ozljede. Ispada li Theophile iz sastava?

"Ne bih rekao da je Theophile bio ispod razine utakmice. Međutim, utakmica traje 90 minuta, domaćin se prilično energetski potrošio, bilo je dosta prolaza prema našem golu, kada smo imali šansu. Najvažnije je da konkuriramo na terenu i da možemo sve energetski pokriti. Oni drže dobar ritam, igraju s velikom količinom trke, na reposjed. S puno igrača dolaze u blizinu lopte, imaju odlična dva napadača, zatim Sučića koji zna razigrati i ne smijemo grlom u jagode, moramo tražiti svoju šansu, učiniti sve da ih stavimo pod kontrolu".

Puno bure protekli je tjedan dignula izjava Josipa Drmića o stilu Dinamove igre...

"On je prije svega profesionalac, njegovo ponašanje na treningu i utakmicama su naglašeno korektni. Izjavu smo riješili, ne bih se na to vraćao Da to nije tako, on ne bi bio u kadru".

Dojam je bio da Salzburg napada u valovima, strpljivo.

"Niti jedna momčad ne može igrati visoko svih 90 minuta. Ključ svega je naš miran pas i izlaženje s loptom, više okomite trke, više mirnoće u pasu i više dodira. Oni su mladi, no tehničkom boljom izvedbom od one u Salzburgu i mudrošću možemo to prebroditi. Ne smiju nas energetski svladati, ako tako bude, svi smo svjesni što nam ta utakmica nosi. Ne radim povijesne utakmice, ali ovo je utakmica koja nam može puno toga donijeti i u kojoj ćemo imati veliku podršku naših navijača i da će to sve biti dodatni poguranac i potpora našoj igri. Da ćemo svi biti sretni i zadovoljni", zaključio je pressicu Čačić.

Liga prvaka, 4. kolo

Utorak, 11. listopada

Skupina E

Dinamo – Red Bull Salzburg 21.00

Milan – Chelsea 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvakaRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti