Čabraja: "Vratila nam se dobra igra u nastavku", Tomas: "Ovakve stvari ne smiju se događati momčadima poput Osijeka"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 07:39

Nakon jako dobre utakmice i još bolje završnice u Kranjčevićevoj, zadovoljniji s konačnim ishodom bio je trener domaćina.

Sjajnu utakmicu odigrali su Lokomotiva i Osijek sinoć u Kranjčevićevoj. Osijek je u dva navrata vodio, a drugi pogodak zabio je u 73. Lokomotiva je ipak uspjela stići do boda krasnim golom Sandra Kulenovića u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zadovoljniji s ishodom svakako može biti trener gostiju Silvijo Čabraja, koji je odigrao prvu utakmicu bez svoja dva dosadašnja startera Luke Stojkovića i Lukasa Kačavende, a Lokomotiva je do boda došla u 96. minuti sudačke nadoknade.

"U prvom dijelu bili smo lošiji, iako smo i takvi stvorili dvije šanse. U drugom dijelu bili smo osjetno bolji, puno smo više trčali, stvarali šanse. Na našu žalost, primili smo taj gol u sudačkoj nadoknadi i zamalo izgubili utakmicu. Ipak, vratilo nam se i na kraju smo uspjeli osvojiti bod", rekao je Čabraja.

Strateg Osijeka Stjepan Tomas nje, naravno, bio zadovoljan načinom na koji je njegova momčad ispustila dva boda.

"Jedna jako šokantna utakmica, posebno kada zabijete gol u sudačkoj nadoknadi imate pobjedu na pladnju, a onda primite ovakav pogodak. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, u nastavak smo krenuli dobro, imali smo nekoliko izglednih šansi da zabijemo za 2-0 i privedemo utakmicu kraju. Primili smo gol iz auta, uspjeli smo se vratiti i onda, mogu reći, nesretno izgubili ova dva boda. Ne mogu biti zadovoljan. Moramo biti mudriji i pametniji kada steknemo prednost, pogotovo kada je ostalo tako malo vremena do kraja. Lopta mora biti ispred tribina, ne smije se to događati momčadima poput Osijeka".

Pred Osijekom je derbi u Opus Areni protiv Dinama (3. rujna) koji do tada mora odigrati dvije teške utakmice, prvenstvenu protiv Rijeke u Maksimiru i europsku protiv Sparte u Pragu.

"Moramo se prije svega odmoriti i rekuperirati za ovo, pripremiti se dobro za Dinamo. Odigrati jednu dobru utakmicu, prirediti spektakl pred našom publikom i pokušati uzeti tri boda", rekao je za kraj Tomas.

Vedran Jugović zamalo je bio junak Bijelo-plavih. U igru je ušao u završnici utakmice, a onda je u 93. zabio za 2-1 vodstvo Osijeka. Ipak, Lokomotiva je do kraja dvoboja zabila...

"Ne možemo biti zadovoljni, došli smo po tri boda. Opet se pojavljuju naše dječje bolesti. Kontrolirali smo utakmicu, imali prednost i onda ponovno primimo pogodak iz auta. Jednostavno moramo učiti na svojim greškama. Imali smo dosta prilika, posebno drugo poluvrijeme, odigrali smo stvarno dobro. Možda nam je falilo malo mirnoće, sreće. Pred nama je derbi protiv Dinama u Opus Areni. Idemo pred pobjedu pred našim navijačima. Ušli smo dobro u sezonu, da smo bili malo prisebniji mogli smo imati sve bodove na kontu".

Osijek u idućem kolu, rekli smo, dočekuje Dinamo, a Lokomotiva gostuje kod Slaven Belupa. (nr)



Tagovi

OsijekLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaHNLSilvijo ČabrajaStjepan TomasVedran Jugović

Ostale Vijesti