Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Čabraja: "Propustili smo priliku izjednačiti se s Osijekom"; Šafarić: "Zadovoljni smo, znači nam puno što uvodimo igrače iz svoje škole"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 21:30

Treneri Lokomotive i Varaždina podijelili su dojmove nakon remija

U prvom dvoboju 21. kola Hrvatske nogometne lige, Lokomotiva i Varaždin odigrali su 0-0, što im je bio čak šesti uzastopni remi u prvenstvu. Od tih šest neodlučenih susreta, čak četiri su završena bez pogodaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Varaždina Nikola Šafarić, bio je zadovoljan nakon utakmice.

"Dečki su zaslužili ovaj bod, odradili su momačku utakmicu. Znali smo da će biti zahtjevno energetski i taktički, Lokomotiva je bila u rezultatskom naletu i opreznije smo se na početku postavili. Dočekali smo svojih par situacija, u drugom poluvremenu smo imali možda i najbolju situaciju na utakmici, ali bit će šansi, nadam se, i u sljedećim utakmicama. Trebamo biti zadovoljni. Puno nam znači što su nam s klupe ušli igrači iz naše škole nogometa", rekao je Šafarić.

S druge strane, trener Lokomotive rekao je:

"Ne mogu biti nezadovoljan, igrači su htjeli, pokušavali smo, ali malo nas je i sreća napustila u završnim akcijama i nismo uspjeli ugurati loptu u gol. VAR nekad donese, nekad odnese. Varaždin je postavio dva bloka, jako je teško bilo za probiti, a nisu imali prevelike ambicije prema naprijed. Čekali su našu grešku, ali znali smo i prije utakmice da će izgledati ovako. Imali smo premalo raspoloženih igrača, nedostajao nam je Šotiček koji ima laganu ozljedu", rekao je Silvijo Čabraja.

Dojam s tribine bio je da je Lokomotiva bila bliža slavlju. Na upit novinara Germanijaka osjeća li da su propustili priliku izjednačiti se bodovno s Osijekom, Čabraja smatra:

"Naravno da jesmo, bio nam je plan pobijediti, da uđemo u ozbiljnu borbu za Europu. Znate kako je to u nogometu, 2-3 pobjede i odjednom ste gore, ali isto tako s 2-3 poraza jako padnete na ljestvici. No, ima još 15 utakmica i još uvijek smo u toj borbi, dat ćemo sve od sebe da izborimo Europu."

Za kraj, Čabraja se osvrnuo na upit novinara o velikoj pobjedi protiv Dinama.

"Svaka momčad dođe u krizu u određenom trenutku. Malo su ušli opuštenije u utakmicu, znali smo to iskoristiti. Imamo izrazito hitre igrače, nama su trojica naprijed uz Čopa bili Šotiček, Krivak i Goričan, oni su među najbržima u ligi. Dinamo je Dinamo, imaju kvalitetnu priču i sigurno će biti zanimljiva borba do kraja prvenstva." (I.A.S./I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNikola ŠafarićSilvijo ČabrajaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaNK VaraždinVaraždin

Ostale Vijesti