Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Borbeno, ali bez golova: Šesti uzastopni remi Lokomotive i Varaždina

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 18:43

U prvom dvoboju 21. kola domaćeg prvenstva, vidjeli smo zanimljivu utakmicu, ali nažalost bez golova

Kada igraju Lokomotiva i Varaždin, remi je neizbježan! Taj zaključak možemo izvući nakon današnjeg dvoboja, trećeg međusobnog duela ovih rivala u aktualnoj sezoni. Sva tri završena su bez pobjednika, a ako zavirimo i u prošlosezonske duele Lokomotive i Varaždina, dolazimo do čak šest uzastopnih remija u nizu. Danas je Lokomotiva bila nešto konkretnija, ali sve što je i prošlo kroz filter gostujuće obrane, ukrotio je Oliver Zelenika. Poslije 95 minuta borbe u Kranjčevićevoj, podjela bodova najrealniji je ishod.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U prvih 45 minuta nismo pretjerano uživali u atraktivnoj i lepršavoj igri. Lokomotiva je bila bolji protivnik, ali daleko od toga da se radilo o velikoj dominaciji. Ono što je i došlo do gola, ukrotio je Oliver Zelenika. Jedna od takvih situacija dogodila se u 12. minuti. Goričan je ubacio iz slobodnog udarca, Kalaica je bio najviši, ali njegov udarac je gostujući čuvar mreže obranio nakon lijepe parade.

Najbolju situaciju za pogodak u prvom dijelu vidjeli smo u 19. minuti. Lokosi su lijepom akcijom i kombinacijom izigrali obranu Varaždinaca, ponovno se u ulozi asistenta našao Goričan, lijepo je proigrao Marića, ali njegov udarac s ruba 16-erca odlazi pored gola.

Gosti su samo jednom zapucali prema Čavlini, bilo je to preko Karla Lusavca, ali možda je veća opasnost bila nakon što je Tomislav Gudelj ubacio s desne strane, ali je Branimir Kalaica u posljednji tren spriječio nevolju pred vratima Zagrepčana. U oba navrata, Čavlina nije imao posla.

U drugo poluvrijeme ušlo se bez promjena u sastavima, a već se u 47. minuti zatresla mreža. Marić je lijepo podvalio za Roberta Mudražiju, koji je lijepo naciljao suprotni kut s ruba 16-erca. Ipak, javio se Ivan Bebek iz VAR sobe i na njegovu intervenciju pogodak je opravdano poništen zbog minimalnog zaleđa.

Tek dvije minute nakon što se raspetljala situacija kod poništenog pogotka, Varaždinci su propustili kolosalnu šansu! Bila je to gotovo pa identična akcija kao i kod domaćina nekoliko minuta ranije. Pilj je podvalio u prostor za Gudelja, no Čavlina je pravovremenim istrčavanjem ušao u udarac napadača Varaždina, koji je mogao i bolje reagirati. Nismo stigli ni pogledati usporenu snimku ove situacije, a Mudražija je fantastičnim dodavanjem preko pola terena bacio Goričana u mat poziciju. Sjurio se krilni igrač Lokomotive prema gostujućim vratima, ali sve je upropastio predugom loptom u prostor, čime je ostavio dovoljno vremena Zeleniki za istrčavanje.

Nikola Šafarić osvježio je svoju momčad s nekoliko promjena, jedan od igrača koji su ušli u igru bio je Michele Šego, a upravo je on u 72. minuti na veliki test stavio Nikolu Čavlinu. Mario Marina poznat je po destrukciji protivničke igre, ali u ovom je navratu pokazao i zavidnu sposobnost kreacije. Lijepo je prošao po sredini i uputio loptu prema Šegi, bivši igrač Hajduka dobro je pucao s ruba 16-erca, ali Čavlina je krasnom paradom sačuvao nulu na semaforu.

Mijenjao je i Silvijo Čabraja, a kao i u slučaju kod kolege mu s druge strane, jedan od igrača s klupe odmah je ušao u veliku priliku. Feta Fetai na rubu 16-erca dočekao je jednu odbijenu loptu od strane gostiju, silovito tukao pod gredu, ali Zelenika je bio sjajno postavljen. Pritisak domaćina u zadnjih 10 minuta nastavio je Jon Mersinaj. Poslije oštrog ubačaja, albanski stoper promašio je loptu unutar peterca. Dojam je da je samo jedan manji dodir bio potreban da taj ubačaj ne završi u lijevom kutu domaće mreže.

Odgovorili su i gosti s dvije dalekometne prijetnje preko Belcara i Drožđeka, ali oba puta lopta je otišla daleko od željene mete i time su propale posljednje šanse da večeras vidimo pogodak u Kranjčevićevoj.

Lokomotiva – Varaždin 0-0

Zagreb. Stadion: Kranjčevićeva

Strijelci: /

Žuti kartoni: Smakaj (Lokomotiva), Lusavec, Vukčević, Marina, Levanić, Drožđek (Varaždin)

Glavni sudac: Duje Strukan (Split), pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Kristijan Novosel (Valpovo), četvrti sudac: Mateo Erceg (Benkovac), VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Alen Jakšić (Split)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Kalaica, Mersinaj, Leovac - Marić, Smakaj – Krivak (80. Žilinski), Mudražija (Fetai), Goričan – Čop (74. Huskić)

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Vukčević, Nekić, Jelenić, Boršić (83. Škaričić) – Pilj (70. Levanić), Marina - Lusavec – Poldrugač (56. Šego), Gudelj (70. Belcar), Drožđek



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLLokomotiva ZagrebNK LokomotivaNK VaraždinVaraždin

Ostale Vijesti