Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Čabraja: “Ovi travnjaci su smrt za igrače. Prošli tjedan Žaper, sada Čavlina…” Zekić: “Ne znam jeste li me čuli, ali…”

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 23.02.24. | 20:07

Stigle su i prve reakcije trenera nakon utakmice u Kranjčevićevoj.

Nogometaši Lokomotive i Osijeka odigrali su 1-1 u prvoj utakmici 24.kola HNL-a. Iako je Lokomotiva bila bolja većim dijelom utakmice, na kraju je gostima bod donio sjajni Ramon Mierez koji je poentirao u 90+4. minuti za 1-1 s bijele točke.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi je pred malobrojne predstavnike medija stigao Silvijo Čabraja, koji nije mogao sakriti svoje razočaranje.

“Kontrolirali smo utakmicu, vodili, bili smo ukupno bolja momčad, ali onda spletom raznoranih okolnosti primili smo pogodak u 90.minuti i opet ispustili pobjedu. Evo, ne znam što bih rekao više.”

Lokomotiva je djelovala puno kvalitetnije, dojam je da ste izgubili dva, a da je Osijek osvojio jedan bod.

“Meni se s klupe činilo da su s dugačkim loptama gađali Miereza i Almasija, limitirali smo ih na taj način igre, ali nije ni da smo mi puno prilika krirali. Osijek je nisko postavio zadnju liniju, bili su strpljivi i na kraju su došli do boda. Travnjak? Stara priča. Dao je svoje. Uostalom, vidite i po Čavlini… Prošli vikend Žaper, sad Nikola… Ovakvi travnjaci su smrt za igrače. Kod Nikole nije takva situacija, ali opet je koljeno za nastradalo."

Zekić šesti put s vama ne može na kraj?

“Ha, gledajte, ne znam je li do toga da mi ne možemo s njim ili da on ne može s nama. Sve je kako se uzme… Mislim da smo i danas i u Osijeku bili bliže pobjedi. Gledajte, primili smo pogodak kad nije bila ruka, sad smo primili pogodak kad je bila ruka. Sve je kako se uzme u obzir.”

Lokomotiva ostaje peta, niste se uspjeli približiti Osijeku.

"Htjeli smo napraviti taj iskorak, cilj nam ostaje peto mjesto ako možemo, iako nećemo staljati omču oko vrata. Svakako nećemo posustati. Dat ćemo sve od sebe.”

Za nekoliko dana slijedi vam Kup i ogled protiv istog protivnika?

"Da, slijedi Kup, ali svi smo bili fokusirani na ovu utakmicu. Jedno je sigurno – neće bit remija! Teren neće biti dobar, očekuje se kiša. Znam, nekima teren izgleda dobar, ali on se nakon 20 mnuta raspadne. Stadioni treba svima, tako i nama. Da je bolji stadion, bilo bi više gledatelja, igrači bi bili drugačijeg raspoloženja, ali što je tu je. Moja unučad će imati valjda priliku uživati u novom stadionu. Iako, moje cure su mlade, ne vjerujem da će se brzo udavati.”

Je li Lokomotiva favorit u Kupu?

“U jedno sam 100 posto siguran – neće biti remija! Dakle, pobjednika ćemo imati”, zaključio je Čabraja, da bi nakon njega svoje viđenje utakmice dao Zoran Zekić, trener Osijeka.

“Teška, borbena utakmica, bez puno kvalitete s obje strane. Dobro smo ušli, ali onda serija pogrešaka… U nastavku smo se bacilli na glavu, moglo je biti puno bolje, a s obzirom na stanje na tablici vjerujem da smo trebali odigrati bolje, ali i da je ovaj rezultat realan.”

Je li Lokomotiva bila bolja?

“Neću komentirati igru protivnika, samo nas. Imali smo previše neforsiranih pogrešaka.Da, moramo biti bolji. Je li nas Lokomotiva prislili na ovakvu igru? Ne znam jeste li me čuli, ali ja sam se valjda 60 minuta derao da ne nabijamo, da igramo nogomet, ali tu smo gdje smo. Ovo je godina patnje za nas, ali nadam se da ćemo izaći kao pobjednici iz svega ovoga.

Što promijeniti prije Kupa?

“Ja sam skinuo sedam-osam kila, ne znam što još da promijenim. Nema tu previše kemijanja. U pet-šest mjeseci prošli smo sve sustave i sve sisteme. Nakon Gorice sam mislio da smo na dobrom putu, ali danas sam opet vidio puno nejasnoća. Svaki od igrača je imao neku svoju ideju koja se nije pokazala dobra. Previše smo griješili, moramo smanjiti pogreške.”

Hoće li plan B uskoro postati plan A?

“Ha, ako plan B postane plan A, a ako nam onda ne bude dobar plan B, ne znam ni sam što ćemo…”

Stvoriti plan C?

“Tako je. Mogao bih onda knjigu napisat o svim tim planovima. Svaka ideja ili ispadne dobra ili manje dobra, ali to saznamo tek kad vidimo završni rezultat.”

Nejašmić je zbog ozljede počeo na klupi, ljuti li vas što ste ga morali staviti u igru zbog loše izvedbe dva središnja veznjaka iako nije na 100 posto.

“Naravno da me ljuti, dečko nakon Gorice nije odradio ni jedan jedini trening. U veznoj liniji smo radili sve što ne smijemo raditi. Dečki su toga svjesni, nadam se da će se to korigirati do tada.”

Slijedi Kup, je li ambicija otići do kraja?

“Svi imaju takvu ambiciju, tako i mi. Već od danas smo fokusirani na tu utakmicu. Ulog je velik, popravnog nema, ali svi znate da je Kup specifično natjecanje.”

Ramon igra sjajno posljednje vrijeme, koliko vas opterećuje što se igra Osijeka bazira praktički samo oko njega?

“Ne može me to razočarati, to me može samo činiti sretnim zbog njega. Nekad je bilo drugačije, nekad je jedan takav igrač vukao sve druge za sobom. Mi nismo čekali i gledali što će napraviti Špehar, Pamić ili Vukoja. Oni su sa svojom kvalitetom donijeli žar i kod drugih igrača, nadam se da će se to dogoditi i kod nas.”



Tagovi

Lokomotiva ZagrebOsijekHrvatska nogometna ligaHNLZoran ZekićSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti