Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Bruno Petković: "Idemo vratiti Dinamo ondje gdje pripada"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 14:13

U tradicionalnoj anketi T-portala "Kapetani biraju" napadač Dinama osvojio je prvo mjesto u anketi provedenoj među kapetanima klubova iz eltinog nogometnog razreda

Nije bilo nikakve dvojbe; Bruno Petković najbolji je igrač HNL-a prema tradicionalnoj anketi T-portala! Napadač Dinama dobio je najviše glasova svojih kolega, kapetana svih deset klubova u elitnom rangu hrvatskog nogometa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Time je Petković ponovio dostignuće iz 2019. godine kada je također izabran za najboljeg. U međuvremenu je nagrada bila kod njegova suigrača Ademija, potom je dvije godine krasila vitrine Marka Livaje, da bi u ovoj godini ponovno završila kod Petkovića. Time je Petković ušao u izabrani krug u kojem su četvorica igrača koja su dva puta osvjala trofej kojem je idejni zažetnik Silvijo Škrlec, novinar Tportala. Naime, dvostruki laureati bili su Eduardo da Silva, Sammir i već spomenuti Marko Livaja.

"Ova nagrada mi znači puno. Pogotovo jer je od igrača, znate da ne volim novinare jer često budu subjektivni. Nagrada za moj trud, motivacija da nastavim dalje", rekao je Petković koji se dotakao nedjeljnog derbija:

"Nisam bio na razini. Zaslužio sam u više navrata žuti karton, onda i ostali. Volio bih da je derbi zapamćen po potezima. Nebitno sada čijim. Ako se stvori ratnička atmosfera, ne smije sudac dozvoliti da se tako lako tuče mene i moje sugirače. Na agresiju se odgovara agresijom u nogomet. Žao mi je, ali idemo dalje".

Što se tiče sezone, Petković se sjetio detalja oko ozljede.

"Ostala je mrlja nakon ozljede. Sve se vrati u životu. Oštetio sam svoje suigrače, reprezentaciju i Dinamo. Nosim drugu odgovornost od one koje sam nosio prije", rekao je Petković pa dodao:.

"Treba se koncentrirati na pripreme, idemo vratiti Dinamo na mjesto koje mu pripada. Igranje u Dinamu nosi pritisak. Velika su očekivanja i nakon ovakve sezone, koja je teža nego inače, onda je jasno. S druge strane, od šest godina smo četiri puta prezimili u Europi. Nadam se da ćemo se konsolidirati"

Hajduk bježi sedam bodova, ali ima i dvije utakmice više od Dinama.

"Nikad prije ne treba upisati bodove. Zaostale utakmice su zahtjevne. Imamo puno do kraja i sve je moguće. Ako ćemo biti na razini, pravi…".

U Dinamu je velik pritisak.

"Pritisak je ako nisi prvi. Nosi i puno dobrih stvari, ali i pritisak. Puno je dobrih igrača prošlo gdje su bili sjajni prije i onda postane teže. Specifična je sredina Dinamo…"

Osim na terenu vode se i dvorske borbe. Koliko to utječe na svlačionicu?

"Ne gubimo fokus. Možemo sada nabijati milijun floskula. Meni je jedini cilj da sve bude za boljitak Dinama. I nemam interes jel to osoba A ili B. Tko god povlači poteze, nadam se da će to činiti za boljitak Dinama".

Koga bi Petković izabrao da on bira u ovoj anketi?

"Imam dobrih suigrača. Mišić, Ristovski, Baturina. Potom oni koji ne igraju samnom kao što su Livaja, Labrović, Mierez… HNL je dobar, fali nam iskorak u infrastrukturi i u školi da i drugi naprave iskorak u Europi. HR nogomet će rast bez obziora na ovaj period u kojem stagnira".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoBruno Petkovićkapetani biraju

Ostale Vijesti