Reuters
Reuters

Brozović srušio Šerif, Ajax bolji od Borussijine desetorke, Sporting pregazio Bešiktaš (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.11.21. | 23:00

U Njemačkoj je arbitar uzburkao strasti, a u Portugalu smo imali golijadu.

Kompletirano je četvrto kolo skupina C i D Lige prvaka.

SKUPINA C

Ajax je na gostovanju porazio Borussiju rezultatom 1:2. Borussia je igrala puno bolje nego u prošlom kolu deklasirani od strane istog suparnika i to bez ozljeđenog Erlinga Haalanda. Momčad Marca Rosea zaslužuje posebne pohvale jer je neopravdano ostala s igračem manje, ali je s desetoricom na terenu svejedno vodila većinu susreta.

Prijelomni trenutak susreta odigrao se u 29. minuti kada je isključen Mats Hummels. Na sredini terena uklizao je Ajaxovom Anthonyju, a engleski sudac Michael Oliver odmah mu je pokazao crveni karton. Pregled snimke otkrio je da start ipak nije bio opasan koliko se u prvi mah činilo, šokirala nas je odluka suca da čak i nakon savjetovanja s VAR sobom ostane pri svojoj odluci. Situaciju sami prosudite OVDJE.

Samo nekoliko minuta kasnije Borussia s desetoricom dolazi u vodstvo, čini se da im Oliver sada možda kompenzira, jer je dosudio jako dvojbeni kazneni udarac nakon pada Judea Bellinghama. Dvojbeni penal i Reusovu realizaciju pogledajte OVDJE.

Marin Pongračić ušao je u igru nakon Hummelsovog isključenja umjesto Thorgana Hazarda i zauzeo je svoju prirodnu stopersku poziciju. Borussia je igrala jako dobro s igračem manje, nošena sjajnom atmosferom s tribina i na trenutke je djelovalo kao da su momčadi brojčano podjednake.

Ipak, u posljednjoj fazi utakmice Ajax dolazi do uvjerljivog preokreta. Najprije je rezultat poravnao njihov kapetan Dušan Tadić u 72. minuti nakon loše Pongračićeve obrambene intervencije glavom. Pogodak pogledajte OVDJE.

Za 1:2 zabio je Sebastien Haller Pogodak napadača kojeg u Dortmundu navodno vide kao svoje potencijalno pojačanje kada Haaaland napusti klub pogledajte OVDJE.

Konačnih 1:3 postavio je Davy Klaaseen u sudačkoj nadoknadi.

U drugom susretu ove skupine Sporting je na svom terenu s visokih 4:0 deklasirao Bešiktaš. Momčad Rubena Amorima ove sezone igra sjajno, ozbiljni su kandidati za nokaut fazu, a u prvenstvu dijele prvo mjesto s Portom. Utakmica je bila gotova u prvom poluvremenu kada je mrežu turskog prvaka dva puta tresao Pedro Goncavales i jednom Paulinho, konačnih 4:0 postavio je Pablo Sarabia. Izdvojili smo dalekometni Paulinhov pogodak koji možete pogledati OVDJE.



SKUPINA D

Nakon slavlja reala nad Šahtarom, do pobjede je došao i drugi favorit skupine D Inter. Momčad Marcela Brozovića i Ivana Perišića rezultatom 1:3 slavila je na gostovanju kod Sheriffa. Prvi pogodak djelo je upravo Brozovića. Veznjak hrvatske reprezentacije u 54. minuti susreta okrunio je dominaciju svoje momčadi, sjajno je lažnjakom prevario obranu, a potem poentirao s vrha kazenog prostora. Pogodak pogledajte OVDJE. Na 0:2 povisio je Škriniar, a Brozović je epitet igrača utakmice potvrdio asistencijom Sanchezu za treći Interov gol kojeg možete pogledati OVDJE.

Počasni gol za domaćina postigao je Adama Traore. Ovim porazom moldavska senzacija pala je na treće mjesto, djeluje da će Inter i Real ipak opravdati uloge favorita.




Tagovi

Borussia DortmundAjaxSportingBešiktaš

Ostale Vijesti