LEE SMITH/ Action Images
LEE SMITH/ Action Images

Liverpool sjajnom partijom izborio drugi krug, RB Leipzig iz penala 'oteo' pobjedu PSG-u u sudačkoj nadoknadi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 03.11.21. | 21:55

Manchester City nije imao problema s Club Bruggeom.

Večeras je odigrano osam utakmica četvrtog kola Lige prvaka 2021/22. Izvještaje iz skupina C i D pročitajte OVDJE:

SKUPINA A

U skupini A, RB Leipzig rano je poveo protiv PSG-a, za kojeg nije igrao Messi, domaćini su imali kazneni udarac za 2:0, no gostima je preokret do kraja prvog dijela dvama pogocima donio Georginio Wijnaldum. Nastavak utakmice obilježila je dominacija RB Leipziga koji je pogotkom Dominika Szoboszlaija iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi donio svojoj momčadi prvi bod u Ligi prvaka.

Ovim remijem PSG je pao na drugo mjesto ljestvice iza Manchester Cityja, a RB Leipzig je osvojio prvi bod i ostao bez šanse za drugi krug.

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta za domaćine.

Predviđanja da Messi neće biti spreman za dvoboj protiv RB Lepziga pokazala su se točnom, u napadu Parižana krenuli su Kylian Mbappe, Neymar i Angel Di Maria, a u veznom redu priliku je dobio dvostruki strijelac Georginio Wijnaldum.

RB Laipzig je fantastično ušao u utakmicu i poveo već u 7. minuti. Ander Silva ubacio je s lijeve strane, a Christopher Nkunku glavom zakucao za vodstvo domaćina.

Pogodak Nkunkua za 1:0 pogledajte OVDJE.

U 10. minuti RB Leipzig je zaradio penal! Danilo Pereira srušio je Andera Silvu u svojem kaznenom prostoru, a portugalski napadač je sam odlučio izvesti kazneni udarac. No, Gianluigi Donnarumma ga je pročitao i sačuvao svoju momčad u igri.

Obranu Donnarumme pogledajte OVDJE.

Parižani nisu trebali dugo čekati na izjednačenje. U 21. minuti je, nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Di Maria, Neymar i asistent Mbappe, Wijnaldum zabio svoj prvijenac za novi klub.

Gol Wijnalduma za 1:1 pogledajte OVDJE.

Superskupa pariška momčad stigla je do preokreta u 39. Di Maria je izveo korner, Marquinhos prebacio loptu do Wijnadluma koji je pobjegao Jošku Gvardiolu i glavom pogodio za preokret. Domaćini su tražili ofsajd, no gol je pao iz dozvoljene pozicije (VIDEO).

U nastavu utakmice obje su momčadi imale svoje pokušaje, no što je dvoboj više odmicao to je RB Leipzig bio konkretniji, a dobra igra isplatila im se u sudačkoj nadoknadi. Kimpembe je napravio faul, a Szoboszlai iskoristio kazneni udarac za konačnih 2:2.

U drugoj utakmici skupine Manchester City se rutinski obračunao s Club Bruggeom (4:1) kojem je zabio ukupno devet pogodaka u dvije utakmice. Joao Cancelo asistirao je u tri navrata.

Manchester City očekivano je od prve minute uspostavio visoki postotak posjeda lopte i izrazito kombinatornu igru te su do vodstva stigli u 15. minuti. Riyad Mahrez napravio je 'dar mar' u obrani gostiju, dodao do Joaoa Cancela koji pronalazi 'lažnu devetku' Phila Fodena kojem nije bio problem zabiti za 1:0 (VIDEO).

Club Brugge praktički nije niti izveo loptu s centra kako spada, a već je izjednačio. Charles de Ketelaere je ubacio s lijeve strane i lopta se od Johna Stonesa odbila u Edersonovu mrežu.

Autogol Stonesa za 1:1 pogledajte OVDJE.

Do kraja poluvremena City je dominirao s posjedom lopte, na kraju ju je imao više od 70 posto vremena loptu u svojim nogama, no golova nije bilo do 54. kada je ponajbolji igrač utakmice Mahrez zabio za 2:0. Dugo je putovala lopta oko šesnaesterca gostiju, a onda je Alžirac lagano glavom zabio na ubačaj Cancela (VIDEO).

City je okrunio dominaciju u drugom dijelu, u kojem je imao čak 75 posto vremena loptu u svojim nogama, u 72., strijelac je bio Raheem Sterling, ovaj put asistent nije bio Cancelo već Ikay Gundogan, a onda je u sudačkoj nadoknadi Gabriel Jesus zabio za konačnih 4:1. Asistent? Treći put na utakmici sjajni Joao Cancelo.

Treći pogodak Cityja pogledajte OVDJE, a četvrti OVDJE.

Ovom pobjedom Manchester City stigao je na korak do plasmana u nokaut fazu. Za potvrdu prolaza potreban im je najmanje bod protiv PSG-a u idućem kolu.

SKUPINA B

Nakon što su Porto i Milan remizirali u prvoj utakmici skupine (1:1), odigranoj u ranijem terminu, Liverpool je osigurao prvo mjesto ljestvice, potpuno nadigravši Atletico Madrid na Anfieldu. Redsi su slavili s 2:0 i tako upisali četvrtu pobjedu iz isto toliko utakmica, dok će Atletico prolaz u nokaut fazu natjecanja morati tražiti u posljednja dva kola u kojima, srećom po njih, ne igraju protiv Liverpoola.

Redsi su od prve minute krenuli motivirano i ofenzivno te su stigli do vodstva već u 13. minuti utakmice. Trent Alexandar Arnold uputio je centaršut, Diogo Jota sjajno ispratio udarac i samo se naklonio za 1:0 vodstvo Liverpoola.

Pogodak Redsa za 1:0 pogledajte OVDJE.

Atletico je u tim trenucima bio grogiran, a Liverpool je igrao kao u transu. Sjajni Sadio Mane povukao je loptu, othrvao se suparničkom igraču dodao do Jordana Hendersona koji je pak prosljeđuje Mohamedu Salahu, a Egipćanin ubacuje na peterac na kojem se nalazio - Mane. Liverpool je zasluženo poveo s 2:0.

Pogodak Manea pogledajte OVDJE.

Liverpool nakon drugog gola nije stao. Dapače, Alex Oxlade Chemberlain u 24. je zamalo zabio za 3:0. Atletico je stigao na korak do posrtaja u 36. nakon što je Felipe srušio Manea i zaradio izravni crveni karton (VIDEO). Atletico je protiv goropadnog Liverpoola više od 50 minuta morao igrati s igračem manje!

Razlog zašto Liverpool na odmor nije otišao s uvjerljivijom razlikom je Jan Oblak koji je unatoč dva primljena pogotka bio najbolji igrač Rojiblancosa i u završnici dvoboja skinuo zicere Salahu i Joti. Jurgen Klopp na poluvremenu je u svlačionici ostavio Manea, ne zbog loše igre ili ozljede, već žutog kartona kojeg je dobio neposredno prije nego što je zabio za 2:0.

A ono što su igrači Liverpoola promašili u prvih 15 minuta nastavka je pravo čudo. Doduše Jota je u 48. zabio ali iz nedozvoljene pozicije, presudio je VAR. Četiri minute kasnije Oblak je obranio zicer Salahu, a onda su i igrači Atletica izbili loptu ispred samog Jote. Pucali su potom Joel Matip i Jota ali je lopta otišla kraj Oblakovog gola.

I onda, u 57. minuti, Atletico je zabio iz ničega. Luis Suarez pucao je s ruba kaznenog prostora i lopta je ušla u gol Allisona Beckera. No, na cijelu situaciju utjecao je Gimenez koji se nalazio u ofsajdu i gol je poništen. Utakmica se potom malo umirila, Liverpool kao da je stao na kočnicu ne bi li odmorni dočekali teško gostovanje kod West Hama u nedjelju.

Osim toga, uslijedila je serija izmjena na obje strane koja je dodatno 'umrtvila' utakmicu. U 69. je, između ostalih, u igru ušao Šime Vrsaljko, a Klopp je u 78. bio primoran izvaditi Fabinha koji je ušao na početku drugog dijela umjesto Salaha.

Do kraja utakmice Jota je još jednom zabio iz nedozvoljene pozicije, no konačni rezultat ostao je 2:0 za Redse. Atletico na kraju utakmice nije imao niti jedan udarac u okvir Alissonovog gola.



Tagovi

LiverpoolAtletico MadridManchester CityPSGRB LeipzigClub BruggePortoMilanLiga prvaka

Ostale Vijesti