Broz jedini siguran – Inter dovodi trojicu veznjaka, stiže najplaćeniji igrač Arsenala (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.12.18. | 10:06

Razočaravajuća polusezona je iza milanskog velikana.

Nakon što su u samo pet dana praktički ispali iz utrke za naslov u dva natjecanja, uprava Inter Milana bacila se na posao. Minimalni poraz od Juventusa u Serie A, kojim su zamrznuti na -14 bodova udaljenosti od vodeće momčadi prvenstva, a potom i remi s PSV-om koji ih je ostavio na trećem mjestu skupine u Ligi prvaka, digla je alarm za uzbunu na Giuseppe Meazzi.

Vrhuška kluba nije zadovoljna predstavama svojih veznjaka, a kako prenose talijanski mediji, siguran u startnoj postavi jedino je Marcelo Brozović koji je odigrao odličnu polusezonu. Određeni igrači mogli bi dobiti 'slobodne papire', neke bi mogli prijevremeno vratiti s posudbe (spominje se vraćanje Keite Baldea u Monaco), dok su određeni igrači koji su trebali biti nositelji, potpuno van forme.

Radja Nainggolan koji je doveden ovog ljeta iz Rome zaokupljen je svojim privatnim životom. Ukradeno mu je 150 tisuća eura, a trag novca kojim su pratili falsificirane čekove navedenih lopova, odveo je do toga da Belgijac ima ogromne gubitke u kasinima Montecarla. Ipak, on bi trebao dobiti svoju priliku zbog neprikosnovene kvalitete, ali kako prenose brojni otočki i talijanski mediji, Inter bi sigurno trebao dovesti dva pojačanja ove zime, a vrlo moguće je i treće.

Dvojica bi trebala sletjeti iz Arsenalove svlačionice, a najsigurniji je Aaron Ramsey kojega je izrazito poštuje novi sportski direktor 'Nerazzura', Giuseppe Marotta. Popularni 'Beppe', planirao je Velšanina dovesti još za vrijeme stolovanja u Juventusu, ali taj se posao nikada nije odigrao. Međutim, Marotta neće ponoviti istu grešku s 28-godišnjakom, koji je među top 5 najplaćenijih igrača Topnika (110 tisuća funti tjedno), koji ga se žele riješiti. Inter je već poduzeo prve korake, a njegova trenutka vrijednost prema Transfermarktu iznosi 36 milijuna eura.

Drugi igrač - koji bi bio pravi kapitalac – je Mesut Ozil. Turčin je trenutno najplaćeniji igrač u Emeryevoj svlačionici sa 300 tisuća funti koje mu kapaju na tjednoj bazi. Iako njegove tehničke sposobnosti nikada nisu bile upitne, španjolski trener inzistira na obrambenoj disciplini i agresivnijoj igri u defanzivi, što nikada nije bio forte umirovljenog njemačkog reprezentativca. Prema najnovijim informacijama koje navodi britanski The Times, Topnici su spremni poslati na posudbu 30-godišnjeg nogometaša već u siječnju, a poznata je politika talijanskih klubova o uzimanju igrača prvo na posudbu, da bi ih potom u potpunosti otkupili za trajnu suradnju. Njegova cijena prema specijaliziranom portalu Transfermarktu trenutno iznosi 35 milijuna eura, iako bi Topnici mogli tražiti i više.

Ponovno se i Luka Modrić počeo spominjati u kuloarima kao nikad prežaljena i neostvarena želja milanskog velikana, ali o tome bi trebalo biti više informacija kasnije tijekom zime. Međutim, umjesto Luke, talijanski mediji povezuju Inter s igračem veznog reda koji trenutno nastupa za Fiorentinu. Riječ je o Jordanu Veretoutu, koji je prije godinu i pol dana stigao u Firencu iz Aston Ville. 25-godišnji veznjak, koji može igrati i ofenzivnije, igra vrlo dobro za Viole ove sezone, a u 13 nastupa upisao je 3 pogotka. On bi mogao nadomjestiti poziciju Mattea Politana čija forma kopni kako polusezona dolazi svom kraju.

Od svega ovoga, 'interistima' je još najvažnije da osigura produženje ugovora Maura Icardija, s kojim su još u pregovorima, ali 'Crno-plavi' su optimistični kada je nastavak suradnje s Argentincem u pitanju.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Jordan VeretoutAaron RamseyMesut OzilRadja NainggolanIvan PerišićMauro IcardiMarcelo Brozović

Ostale Vijesti