David Inderlied/DPA
David Inderlied/DPA

Brojevi ne lažu: Otkako je Bjelica preuzeo Union Berlin, njegova je momčad četvrta u Bundesligi!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 08:31

Jedan njegov igrač javno je progovorio kako je nezadovoljan statusom, ali brzo će se njegove riječi zaboraviti kad se pogleda gdje je Union Berlin danas i gdje je bio prije dolaska hrvatskog stručnjaka.

Nakon što je Nenad Bjelica prije sedam dana odradio veliki video intervju u trajanju od pola sata za stranice Union Berlina, navijači njemačkog kluba kao da su prosvijetljeni. Po društvenim se mrežama teško može ne primijetiti oduševljenje njegovim pričama, od onih kako je pokvario oproštaj Ronalda Koemana na Nou Campu kad je zabio jedini pogodak na utakmici za svoj Albacete pa sve do toga da je jednom prilikom Andres Iniesta istaknuo upravo njega kao jednog od svojih najdražih igrača. O Bjelici se privatno nije puno pisalo, ali nakon što im je bivši trener Dinama i Osijeka dopustio malo dublji uvid u njegov život, dojam je kao da na relaciji Bjelica – navijači sada napokon cvjeta cvijeće.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije se hrvatskom stručnjaku bilo lako nositi sa svim silni napisima nakon što je pogriješio i rukom po faci odgurnuo Sanea. Posuo se pepelom, priznao 'kriv sam' i nastavio dalje. Pisalo se po njemačkim medijima kako će otkaz dobiti sutra, preksutra, sljedećeg tjedna, ali Bjelica je i dalje čvrsto sjedi na svojem trenerskom stolcu na kojem je dosad napravio vrlo dobre rezultate.

Naime, da se polazišnom točkom uzme Bjeličin dolazak u klub, Union Berlon danas bi bio četvrta momčad Bundeslige! Bjelica je Union preuzeo u vrlo nezahvalnoj poziciji, ali je dosad u njemačkom prvenstvu uspio skupiti pet pobjeda, tri remija i tri poraza uz gol-razliku 11-10. Unionu je to donijelo 18 bodova, a u istom vremenskom intervalu uspješniji su bili tek Werder (19), Bayern (21) i nedodirljivi Bayer (26).

No, Bjelica svakog novog dana mora rješavati nove probleme, a sada je sigurno ostao malko iznenađen javnim istupom njegovog igrača Yorbea Vertessena koji se požalio na manjak minuta.

„U početku mi to nije predstavljalo veliku stvar. No, sada se sve uspješnije prilagođavam novoj sredini, vrijeme je da dobijem više minuta i upadnem u startnu postavu. Vidjet ćemo što će trener odlučiti, ja samo želim pomoći svojoj momčadi. Trenutno sam malo razočaran što ne igram puno. Došao sam da bih igrao više nego u PSV-u“, rekao je za Kicker krilni napadač koji je u klub stigao u zimskom prijelaznom roku za 4.75 milijuna eura.

Bio 23-godišnji Belgijac razočaran ili ne, sve dok Bjelica ostvaruje rezultate kakve ostvaruje, Uprava i navijači od njega neće zahtijevati sigurno nikakve promjene. Iako bi mnogi voljeli da se popravi napadačka igra, Bjelica se nada da će mu tu 'dati ruke' Chris Bedia koji je zimus stigao u Union Berlin iz Servettea za dva milijuna eura i to svega par sati nakon što je Union kompletirao izlazni transfer Sheralda Beckera u Real Sociedad za milijun eura više. (I.A.S.)



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti