Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Kulenović za startnu pobjedu u 2024., predstavili se Brodić i Živković, ozlijedio Emreli, iznenadio mladi desni bek

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.01.24. | 15:45

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici svladao slovensku Rogašku (1-0)

Isprobao je Sergej Jakirović 29 igrača u prvoj ovogodišnjoj provjeri, svladao je Dinamo posljednjeplasiranu momčad slovenskog prvenstva, Rogašku (1-0). Igralo se u Maksimiru, na glavnom terenu, tri trećine po pola sata, u svakoj je Dinamov trener na teren poslao novu momčad, jedino je zadnja linija bila na terenu 45 minuta! Petoricu igrača Jakirović nije koristio, 'oslobođeni' obveze bili su Petković, Bulat, Ristovski, Rukavina i Kaneko. Naravno, nije bilo niti novopridošlog Japanca Ogiware, on će se treninzima priključiti u Rovinju od ponedjeljka. Ali je zato iz novinarske lože gledao njegov i Kanekov japanski menadžer. Čovjek ima razloga za slavlje, njegovi su igrači u Maksimiru na cijeni, tko zna, možda dođe još netko...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Što smo, dakle, vidjeli od Dinama na početku priprema i nove godine? Jasno, ne može ova utakmica biti nikakvo mjerilo niti referenca za neke zaključke, ali jedna se stvar ipak jasno primijetila od prve minute. Jakirović je stalno inzistirao da lopta ide samo prema naprijed, nekoliko je puta podviknuo:

"Nema iza, nema iza!"

Reakcija je to na način igre, koji su Modri često prakticirali tijekom jeseni, kad je lopta išla sporo, vraćala se stoperima i vratarima, a Dinamovi igači češće gledali prema svojem nego protivničkom golu. Prihvatili su dečki na terenu trenerove ideje, išla je lopta brže, okomitije pa je već u prvoj trećini, u tih prvih pola sata utakmice, Dinamo imao dosta prilika. Opasan je bio Fran Brodić u šesnaestercu, ali u povratničkoj utakmici u Dinamovom dresu nije uspio zabiti. No, pokazao je da bi mogao biti koristan. Prvo mu je vratar Rogaške obranio udarac nakon povratne lopte, onda je pokušao još jednom, također bez uspjeha. Probao je Baturina, nije ni on zabio, Moreno Živković glavom je pucao preko gola. Predstavio se Živković dobrom partijom, povratak u Dinamo nije u njemu probudio nikakvu tremu. Najbolja je prilika, pak, bila greda nakon Mišićeva udarca s 20-ak metara, nakon odbijanca Špikićev je udarac okrznuo vratnicu.

Pogodak je došao u drugoj trećini, odlično dodavanje Tibora Halilovića u mrežu je pospremio Sandro Kulenović. Bilo je tu još pokušaja, Emreli i Sučić pokušali su distance, pokraj gola, imali su poneku priliku i gosti, pred kraj utakmice pogodili su i gredu, ali uglavnom se sve događalo na njihovoj polovici. Zapravo, Dinamo je bio dominantan u prvih sat vremena, u toj zadnjoj dionici kad su na terenu bili uglavnom klinci, vidjelo se da to, ipak, još nije 'to'. Vidjeli smo i plejadu mladih Dinamovih igrača, neki su pokazali više, neki manje, od onih koji su se predstavili prvi put najviše se dopao Noa Mikić, desni bek juniorske momčadi. U nedostatku Ristovskog i Moharramija on je igrao za onu prvu momčad i snašao se odlično. Dinamo traži desnog beka po Europi i svijetu, ali, ne ode li Sadegh Moharrami, ne treba trošiti novac na tu poziciju, Mikić je vrlo zanimljiv igrač, kojega treba imati na oku. Pokazao je sigurno više nego Maxime Bernauer, koji je prinudno igrao desnog beka. Ali i to je poruka Francuzu, nije bio među pet-šest stopera, na desnom boku prednost je dobio Mikić... A kako Bernauer, blago rečeno, nije briljirao, teško se može nadati boljim danima u Maksimiru.

Inače, pripreme su odnijele i prvu žrtvu, vidjet ćemo na koji rok. Mahir Emreli ozlijedio je u jednoj akciji aduktor, ostao ležati na travi, odmah se vidjelo da ozljeda nije bezazlena. Koliko je ozbiljna pokazat će dodatni pregledi.

Dinamo – Rogaška 1-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Goran Pećarić (Zagreb).

DINAMO – prvih 30 minuta: Zagorac – Mikić, Živković, Perić, Perković – Mišić – Špikić, Ademi, Baturina, Vidović – Brodić; Drugih 30 minuta: Nevistić – Mikić (od 43.Bernauer), Živković (od 43.Theophile), Perić (od 43.Cvetko). Perković (od 43.Graonić) – Sučić – Emreli, Halilović, Ljubičić, Šunta – Kulenović: Trećih 30 minuta: Krkalić – Bernauer, Theophile, Cvetko, Graonić – Kujundžić – Miljak, Baković, Brkljača, Majić – Kopčević. Trener: Sergej Jakirović.

ROGAŠKA: Baždarić – Marcius, Flis, Rantuša-Lampreht, Spasić – Thallison, Hodžić, Kantužar – Radlovački, Gradišar, Kregar. Još su igrali: Vodišek, Braut, Pirtovšek, Mihalić, Majcenić, Kitek, Korošec, Prenkpalaj, Pipenbaher, Vinogradac, Satchwell, Lorber. Trener: Oskar Drobne.

Strijelci: 1-0 – Kulenović (33., Halilović)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoSandro KulenovićSergej Jakirovićpripreme

Ostale Vijesti