Brazil u finalu Copa Americe (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.07.19. | 07:36

Messi i ovaj puta ostaje bez trofeja.

Brazil je prvi finalist ovogodišnje Copa Americe. Pobjedom od 2:0 u Belo Horizonteu nije dao svojim vječnim rivalima, Argentini, da pokuša napokon okončati sušu koja traje još tamo od 1993.

Već 19. minuta donosi vodstvo za domaćine. Veteran Daniel Alves lijepo vara dvojicu protivnika i daje loptu desno za Firmina, koji pak idealno u sredini nalazi Gabriela Jesusa, a napadaču Manchester Cityja nije bilo teško sprovesti loptu u mrežu.

 

 

Imali su Gauchosi vrlo brzo priliku za izjednačenje. U 31. minuti, nakon ubačaja Messija, loptu lijepo glavom zahvaća Aguero, no pogađa samo gredu.

ODIGRAJ ČILE - PERU

U 59. minuti slična situacija. Leo Messi dobija idealnu loptu po lijevoj strain, puca odlično i rano, prije nego što se blok Brazilaca uspjieva potpuno organizirati – no i ovaj puta lopta odsjeda na okviru gola.

I onda, uslijed napada Argentinaca, igrač utakmice Gabriel Jesus u jednoj polukontri prima loptu 30-ak metara unutar svoje polovice, poteže preko pola igrališta pri čemu vara tri suparnička igrača, i servira loptu koju Firmino nije mogao propustiti pretvoriti u pogodak, te se tako odužio za asistenciju kod prvog pogotka. Bilo je to u 71. minuti.

 

 

Treba naglasiti kako je akciji za drugi gol prethodila veoma sumnjiva situacija u kojoj je Miranda srušio Aguera. Sigurno je da će Argentinci biti glasni povodom toga.

Osim te situacije, Brazilcima će biti vrlo neugodno objasniti i situaciju u svom kaznenom prostoru kada je Arthur s očiglednom namjerom prilikom ubačaja laktom srušio Nicolasa Otamendija u skoku. Messi se već požalio na suđenje rekavši da "niti jednom na utakmici nije pregledan VAR". Treba dodati kako je Argentina dva puta gađala i okvir gola - Messi je početkom drugog dijela pogodio stativu, dok je Aguero nakon Messijevog ubačaja glavom pogodio gredu.

Bilo kako bilo, eto Brazilaca u finalu, a Messija i društva opet kući bez trofeja, čime je nastavljena agonija reprezentativnih nastupa po mnogima najboljeg nogometaša svih vremena.

U drugom polufinalu u Porto Alegreu se sastaju Čile i Peru. Utakmica počinje u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu.

(foto: Reuters)


Tagovi

Gabriel JesusRoberto FirminoSergio AgueroLionel MessiArgentinska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaCopa America

Ostale Vijesti