Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Boysi nosili Plave kroz poluvrijeme iz snova i jasno poručili: "Ne damo Maksimir" (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.08.22. | 20:46

Fenomenalna kulisa za fenomenalnu predstavu Plavih. Dok su igrači pri izlasku na teren dobili pljesak, tribine, a najviše ona sjeverna, izvižale su trenera Plavih, Antu Čačića

Nisu ljepšu večer mogli poželjeti Zagrepčani! Oko 11 tisuća prodanih pojedinačnih ulaznica (i oko četiri i pol tisuće godišnjih), garantiralo je huk s maksimirskih tribina koji će Dinamo nositi prema pobjedi u uzvratnom susretu protiv neugodnog bugarskog Ludogoreca. Pola sata prije početka susreta Zapad i Sjever bili su poprilično popunjeni, s razglasa se čulo da je Marina imala oči boje Dinama, a ne Dunava, i svi su strepili samo od jednog - nemojte, dečki, ispustiti rezultat. I nisu!

Dok su igrači pri izlasku na teren dobili pljesak, tribine, a najviše ona sjeverna, izvižale su trenera Plavih, Antu Čačića. Kritike na njegov račun stižu od samog početka sezone, što u Europi, što u HNL-u, a sve je dodatno potpalio remi protiv Varaždina (1:1) u prošlom kolu. No, ni to nesimpatiziranje Dinamova stratega nije ‘prigušilo’ Sjever. Pjesma se orila i prije prvog sučevog zvižduka, a vođa navijača poručio je: “Ajmo, jako! Treba nam ova pobjeda! Dinamo Zagreb!”

Samo tri minute trebalo je da Boysi ponesu svoje ljubimce do 'zicera'. Oršić je nesebično dodao Ademiju, ali kapetan nije uspio zakucati loptu u mrežu. No, dalo je to poticaja navijačima da pojačaju pjesmu i ostave glasnice i dlanove na tribini. U 10. minuti susreta, Ristovski je pao pod prekršajem Jankova, a Boysi su na Sjeveru baš koji tren ranije podigli transparent na kojemu je pisalo: "Za Dinamo je samo ovdje Sveta Nedjelja", aludirajući na ideje o novome stadionu, uz povike: "Ne damo Maksimir!"

 Marko Lukunic Marko Lukunic


Ubrzo su tribine eruptirale od oduševljenja kada je Drmić glavom zabio prekrasan gol za vodstvo Plavih, a 30-ak gostujućih igrača na Jugu sigurno je potpuno potonulo kada je Jankov u 17. minuti zaradio drugi žuti, odnosno, crveni karton. Ovoga puta zbog faula na Ademiju. Domaći su navijači, pak, imali u čemu guštati. Drmić, Špikić, Oršić, penal za 2:0... Sve se slagalo u poluvrijeme iz snova.

 Matija Habljak Matija Habljak


No, tko je prošao ulicama oko Maksimira već prije početka utakmice, u ugodno zagrebačko popodne, vidio ih je preplavljene plavim dresovima, a pred Fan Shopom na stadionu, opet redovi. Baš kao i krajem prošle, uzbudljive, neizvjesne sezone domaćeg prvenstva. Ostavila je svojih tragova… Nije Zagreb napustila euforija. Dinamo se sluti na svim stranama grada, utakmice se revno pohode, tisuće godišnjih karata su prodane.

Već iduća subota donosi novo uzbuđenje. Najbolje od najboljeg što nudi hrvatski nogomet: susret Dinama i Hajduka. Plavi su domaćini, Hajduk uvjeren da je ovo njihova sezona za naslov, a Zagrepčani će se morati potruditi da im dokažu suprotno. Gdje bolje nego na derbiju? Jedna utakmica, tri boda i garancija mira u svlačionici pobjednika. Subota će pokazati kako velikani dišu, a do tada Zagrepčani mogu uživati u ovoj večerašnjoj purgerskoj atmosferi.

 Fran Rubil/PIXSELL Fran Rubil/PIXSELL


Liga prvaka, 3. pretkolo

Utorak, 9. kolovoza

Žalgiris - BODO/GLIMT 1:1 (0:5)

Apollon – Maccabi Haifa 19.00 (0:4)

Viktoria Plzen – Šerif        19.00 (2:1)

Pjunik – Crvena zvezda   19.00 (0:5)

Midtjyilland – Benfica      19.45 (1:4)

Ferencvaros – Qarabağ   20.00 (1:1)

Dinamo – Ludogorec       20.00 (2:1)

PSV Eindhoven – Monaco          20.30 (1:1)

Sturm – Dinamo Kijev      20.30 (0:1)

Glasgow Rangers – R. U. St-Gilloise     20.45 (0:2)

Napomena: U zagradama su rezultati prvih utakmica

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+

 


Tagovi

Dinamo ZagrebBad Blue BoysLudogorecLiga prvaka

Ostale Vijesti