Blaž Slišković za Germanijak: Lijepo je čuti da sam bio idol velikanu kakav je Zidane

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 16.04.18. | 13:50

"Mislim da je Robert Prosinečki jako dobar izbor za klupu BiH. Nisu u ovom trenutku mogli dovesti boljeg trenera"

Legendarni Blaž Slišković (58) sa svojim je Zrinjskim iz Mostara i ove sezone u borbi za naslov prvaka BiH. Mostarci brane titulu, a sad su pet kola prije kraja ponovno na vrhu. Imaju jednako bodova kao i Željezničar. S Bakom smo popričali o nastavku borbe za naslov prvaka BiH, ali i drugim aktualnim temama, hrvatskoj reprezentaciji, reprezentaciji BiH, HNL-u...

„Eto, prije dva kola nam je Željo bježao četiri boda, a sad smo ih stigli. Premier liga BiH je doista jako izjednačena. Mislim da o naslovu neće odlučivati međusobni derbi nas i Želje na Grbavici, odlučivat će posljednje kolo, posljednje minute, bit će prava drama“, kaže nam trener Zrinjskog, kojega su u posljednje vrijeme često ljutile sudačke odluke.

„Da vam budem iskren, ja uopće ne pratim tko će nam suditi prije početka utakmice. Ne zamaram se time, ali jednostavno moram reagirati kad mi momčad bude oštećena. Općenito bih volio da suđenje na svim utakmicama bude dobro“, dodao je Baka.

Zrinjski pod njegovim vodstvom radi velike stvari. Nije se lako svake godine nositi s dva kluba iz Sarajeva, ali Slišković je trenerski majstor i "stari lisac". Kad nije na treningu ili na utakmici, vrijeme provodi s obitelji i prijateljima, a naravno da prati sva zbivanja oko nogometa.

„Mislim da je Robert Prosinečki jako dobar izbor za klupu BiH. Nisu u ovom trenutku mogli dovesti boljeg trenera“, rekao je Baka, koji je i sam bio izbornik "zmajeva".

„Žuti će stvoriti novu, dobru momčad. Čeka ga smjena generacija, ali ne sumnjam kako će pronaći kvalitetne mlade igrače. On je veliko ime, na račun toga imena može napraviti puno stvari“, uvjeren je Baka, koji od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu očekuje velike stvari.

„Skupina nije lagana, ali vjerujem kako će Hrvatska bez problema proći u osminu finala, a onda je sve moguće. Jako cijenim rad Zlatka Dalića. Vidi se napredak u igri. Bitno će biti da glavni igrači budu u formi. Po meni bi Hrvatska mogla biti jedno od najvećih iznenađenja u Rusiji“, rekao je Baka i otkrio tko je po njemu najveći favorit za naslov.

„Kad me sad pitate tko će biti svjetski prvak, kažem Brazil. Puno je jakih reprezentacija, ali oni su u ovom trenutku najkompletniji. Brazilcima se ne može ponoviti ono što im se dogodilo 2014. godine. Oni sad mogu do kraja“, prognozira legendarni Baka.

U nedjelju se na Poljudu igra najveći derbi hrvatskog nogometa. Hajduk dočekuje Dinamo. Daje li Baka u derbiju prednost svojem bivšem klubu, "bilima" čiji je bio trener i čiji je dres nosio?

„Mislim da je borba za naslov odlučena. Dinamo je bio u maloj krizi, ali se digao. Hajduk ne može stići ovu prednost. Što se tiče samog derbija imam dvije želje. Prva je da bude odličan nogomet, a druga da na tribinama sve bude u redu. Teško je nekome dati prednost u ovoj utakmici“, rekao je Baka.

Za kraj smo ga pitali godi li mu činjenica da ga Zinedine Zidane, trener europskog prvaka Reala, često spominje.

„Slišković je bio čudesan, na zadivljujući je način zabijao golove, čak i izravnim udarcem iz kornera. Obožavao sam ga gledati“, rekao je u jednom od svojih intervjua Zinedine Zidane, koji je rođen u Marseilleu i imao je 14 godina kad je Baka igrao za ovaj klub. Išao je Zizou gledati Sliškovića, on mu je bio idol.

„Lijepo je čuti da sam bio idol velikanu kakav je Zidane. Znam da mi ponekad u svojim razgovorima posveti prostor i to bi baš godi. Tjera me da i sam budem bolji“, nasmijao se Baka.

Legenda nam je dala i svoju prognozu prvih utakmica polufinala Lige prvaka i polufinala Europske lige. Što je Baka prognozirao, možete čitati idući tjedan pred ove utakmice. Slišković je dao analizu velikih utakmica koje nas čekaju.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

izdvajamoBlaž Slišković

Ostale Vijesti