Marin Tironi/PIXSELL
Marin Tironi/PIXSELL

Blagojević: Osjetili smo krv, ali Dinamo je prekvalitetan

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.05.21. | 22:32

Spektakularno finale, ali nogometaši Istre 1961 ostali su kratki.

Iako su poraženi, nogometaši Istre 1961 Veliku Goricu će definitivno napustiti uzdignute glave.

Dinamo je slavio rezultatom 6:3, a Istra 1961 je itekako namučila favorita za kojim je povijesna sezona. Nakon utakmice medijima su se obratili kapetan Slavko Blagojević i najbolji igrač Šime Gržan.

„Nadali smo se da možemo do iznenađenja, ali nažalost nismo uspjeli. Mlako smo ušli, s previše respekta, a oni su to dobro iskoristili i zabili nam tri brza gola. U drugom poluvremenu smo skupili glave, osjetili smo krv u posljednjih 15 minuta nakon dva brza gola i penala, ali oni su iskoristili svoju priliku kad smo pojurili u napad“, rekao je Blagojević.

„Mi imamo finale i u subotu. Ovo moramo zaboraviti što prije. Obećavam da ćemo dati svoj maksimum u subotu i pokušati ostati u 1. HNL. Zahvaljujem se cijeloj Istri, puno nam je značila podrška uoči ovog finala“, podvukao je kapetan Istre 1961, a nakon njega je svoje viđenje finala dao i Šime Gržan.

„Ponosan sam na cijelu ekipu. Mnogi su predviđali da ćemo parkirati bus, ali došli smo se nadigravati. Dinamo je prekvalitetan, zasluženo su slavili. Vidio se strah u očima igrača Dinama, mi smo zadovoljni jer smo odigrali koliko smo mogli i dali sve od sebe“, istaknuo je Gržan, da bi i on ponovio riječi kapetana i rekao kako njegova momčad ove subote igra još jedno finale.

„Cijela sezona je stala u ove dvije utakmice, idemo se odmoriti u ove dvije utakmice i zaključiti dobru sezonu. Vjerujem da ćemo ostati u 1. HNL“, zaključio je budući igrač Osijeka.

Nakon dva najvažnija igrača Istre, svoje viđenje dao je i trener Istre 1961, Danijel Jumić:

„Prvenstveno bih zahvalio igračima na igrama u Kupu. Dinamo je zasluženo slavio. Ponosan sam na momčad i reakciju. Ušli smo rezervirano, nismo ju najbolje otvorili, a kad smo malo stali na loptu ponovno smo dobili pogodak. Pri rezultatu 4:3 Zagorac je imao fantastičnu obranu nakon udarca Gržana, nakon toga su zabili i to je bio kraj“, istaknuo je Jumić.

„Ja sam rekao igračima da današnji pristup diktira psihološki moment za najvažniju utakmicu u sezoni. Moramo biti pravi u Osijeku i osigurati ostanak“


Tagovi

Istra 1961Dinamo ZagrebDanijel JumićSlavko BlagojevićŠime GržanHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti