Dubravka Petrić/PIXSELL
Dubravka Petrić/PIXSELL

Bjelica: "Vjerujem da ću ostati u Osijeku. Radim kao da ću biti ovdje još pet godina"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 12:36

Trener Osijeka smatra kako napad na titulu ne smije biti cilj već velika želja. Isto tako, objašnjava što Osijeku treba da bude "space shuttle" HNL-a

Piše Alen Lesički

Počelo je s čestitkom. Nenad Bjelica uvijek je imao manire, pa to nije izostalo niti ovoga puta kada je najavu posljednje utakmice otvorio čestitkom svom bivšem klubu.

“Čestitao bih Dinamu na tituli prvaka”, jasan je bio Bjelica prije nego je krenuo u najavu utakmice za koju mnogi misle da će biti njegova posljednja na klupi Osijeka.

“Vjerujem da ću ostati u Osijeku. Imam ugovor, želje i volje. Kada ćemo znati? Bit će obaviješteni. Uglavnom, radim sve kao da ću ostati u Osijeku još pet godina”, rekao je Bjelica dodavši kako sve što radi, to čini za boljitak Osijeka.

“Ne vjerujte svima što pišu”.

Njegov ostanak značio bi da Osijek nije odustao od šampionskih ambicija. Iako, naglašava Bjelica, titula je još uvijek u sferi želje a ne cilja ili realnosti.

“Ja iznosim činjenice, a često mi se prebacuje da se žalim. Ja sam samo realan. U borbi sa “space shuttleom” titula ne može biti cilj već želja. Osijek se ne može nositi s najboljim klubovima u puno stvari, ali može na terenu gdje smo konkurentni. Ako se ukaže prilika, pokušat ćemo iskoristiti. No, stavljati pred sebe pritisak tog cilja od prvog kola je nepotrebno”.

I nakon derbija u Maksimiru je Bjelica upotrijebio taj izraz “space shuttle”. Dakle, što Osijeku treba da bude takav.

“Malo toga. Za nekoliko mjeseci imat ćemo najbolju infrastrukturu u državi, već sada imamo konkurentnu momčad. Pa borili smo se skoro do kraja za obje titule. Ne treba nama puno. OK, u financijama je uvijek velika razlika i nikada se Osijek neće na tom polju profilirati ispred Dinama. Ali, nije niti Rijeka pa je iskoristila jednu priliku”, tumači trener Osijeka koji je sa svojim suradnicima duboko zaronio u rješavanje igračke problematike za sljedeću sezonu. Rade se planovi kako će Osijek izgledati.

“Imamo plan, vidjet ćemo kakvo je tržište. Postoji grupa igrača na koju ne računamo. Neki će na posudbu. Imamo grupu mladih igrača na koje se računa u budućnosti ali koji će na posudbe kao što je išao Beljo. Kod nekih su otvorena pitanja transfera ili posudbe. S nekima ćemo u raskid. Imamo 40-ak igrača po ugovorom i neće svi krenuti s prvom ekipom na pripreme. Znamo s kime želimo i gdje bi željeli se pojačati”.

B momčad ide u treću ligu. To je odluka kluba za sljedeću sezonu, kasnije će se vidjeti.

“Naša odluka je da B momčad igra u trećoj ligi. Znamo važnost naše B ekipe, žao mi je što je HNS donio odluku da se izbaci iz druge lige. Naša je najmlađa ekipa u toj drugoj ligi. Igrali su jako kvalitetno, a pred kraj su pali kada su čuli da idu u treću ligu. Za nekolicinu ćemo tražiti posudbe, neki nastavljaju. Još ćemo pomladiti jer smatram da u razvojnom procesu svakog igrača važno je da ima stepenicu B momčadi”.

Ona u prvoj igra posljednju utakmicu protiv Gorice na njihovom terenu.

“Dobro smo trenirali. Na početku tjedna bili smo kompletni, neki su poptom otpali zbog ozljeda. Od ekipe koja je nastupila u zadnjoj utakmici nema Jurčevića i Bralića zbog kartona i Žapera koji je osjetio zatezanje lože. Petković je iskrenuo zglob i nije na raspolaganju. Imam dvadeset igrača za kadar, profesionalaca koji idu u Goricu osvojiti tri boda”.

Malo o protivniku s kojim Osijek redovito teško izlazi na kraj.

“Ekipa koja uvijek dobro igra protiv nas. Ozbiljan protivnik s odličnim trenerom koji gdje god je došao napravio je pomak. I sada se vidi energija koju daje svojoj momčadi. Teže nogometu, imaju kvalitetne igrače, neki miks iskustva i mladosti. Kada imaju dobar dan, teško je protiv njih. Vjerujem u pobjedu svoje momčadi”.


1.HNL, 36. kolo

Petak, 20. svibnja

Istra 1961 - Slaven Belupo, 18.00

Lokomotiva - Šibenik, 20.05

Subota, 21. svibnja

Rijeka - Hrvatski dragovoljac, 15.00

Gorica - Osijek, 17.05

Dinamo - Hajduk, 20.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

OsijekNenad BjelicaHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti