Davor Javorović PIXSELL
Davor Javorović PIXSELL

Bjelica: Vidi se da je pozitivna atmosfera, da cijeli grad živi za klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 18:29

Osijek predstavio tri novopridošlice u svlačionicu

Pripreme za novu sezonu 1.HNL već su u punom pogonu, a glavnina posla oko transfera igrača iz naše lige, već je obavljena. Početkom lipnja pisali smo o Bjeličinim planovima za sezonu pred nama, predstavivši nekoliko igrača koji bi trebali dobiti pristojnu minutažu zbog potencijalno velikog broja utakmica koje će Osijek, preko domaćeg kupa i Konferencijske lige, pokušati izboriti.

Nakon što su mediji pri potpisu ugovora predstavili redom Šimu Gržana, dugogodišnjeg člana Istre 1961, Amera Hiroša ali i Slavka Bralića, danas je trojac i službeno predstavljen u klupskim prostorijama.

Šime Gržan je, od dolaska početkom ovog mjeseca, očekivano zadovoljan. „Od suigrača u svlačionici i svih u klubu odlično smo prihvaćeni od prvog dana. Uvijek se lakše prilagoditi na nešto bolje i veće, uvijek je lakša borba prema gore nego borba za život, tako da mislim da neće biti problema.”, rekao je 27-godišnji krilni napadač.

Amer Hiroš dolazi u konkurentno okruženje, no ni on ne brine o svom statusu u klubu. Tvrdi kako je došao zabijati golove, te da će to na terenu i dokazati. Inače, Hiroš dolazi iz Mladosti iz Kaknja gdje je prošle sezone, uglavnom kao krilni napadač odigrao 24 utakmice i postigao 7 pogodaka. To bi trebalo biti dovoljno za HNL, samo je pitanje koliko će šanse dobiti U19 reprezentativac BiH.

Slavko Bralić se nakon šest godina izbivanja vraća na stadion Gradski Vrt, ostavivši iza sebe avanturu u Novom Sadu gdje je godinu dana uglavnom na stoperskoj poziciji igrao za Vojvodinu. Bio je standardan cijele sezone, Vojvodina je dogurala do četvrte pozicije na kraju sezone, ali valja biti oprezan, primili su nemali broj pogodaka (41).

A što kaže trener? „Osijek je danas veliki klub, jako mi je drago jer Osijek i Slavonija to zaslužuju. Vidi se pozitivna atmosfera, da cijeli grad živi za klub, da se puca na najviše ciljeve. Jako sam sretan što sam se vratio i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba i grada.”, izjavio je Bjelica.

On ove sezone zbilja može računati na široki roster igrača. Plan je jednostavan, ostaviti najbolje, i pojačati konkurenciju na svakoj poziciji. Iskusno je bivši trener Dinama i bečke Austrije primjetio kako je jaka momčad ona momčad koja ima po nekoliko rješenja na svakoj poziciji. Ove sezone Osijek može računati na respektabilan broj utakmica u Europi (Konferencijska liga) uz standardne ligaške i kup obaveze.


Tagovi

OsijekŠime GržanNenad BjelicaAmer HirošSlavko Bralić

Ostale Vijesti