Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Bjelica: Škorić je najbolji hrvatski stoper koji igra u HNL-u, a imamo i četiri kvalitetna napadača

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.04.21. | 14:02

Volim igrati lijepo i atraktivno, ali u ovim trenucima kada je pritisak na momčad sve veći, najvažnije je pobjeđivati“, jasno je poručio osječki strateg uoči gostovanja u Koprivnici

U vikendu pred nama ulazimo u posljednji krug natjecanja u Prvoj HNL. Iza nas je 27 kola, ispred nas još devet, svatko će igrati još jednom protiv svakoga i vidjet ćemo kako će se rasplesti ova sezona, možda čak i najuzbudljivija otkad je HNL-a. U subotu su na rasporedu dvije utakmice, nedjelju tri, a klasičnog derbija u ovom 28. kolu nema.

Oni iz gornjeg dijela ljestvice gostuju kod onih koji se spašavaju od ispadanja, a to jedino ne vrijedi za Goricu koja je domaćin Varaždinu. Riječani putuju u Šibenik, Splićani u Pulu, Dinamo gostuje na obližnjoj Kajzerici, dok Osječani odlaze na neugodno gostovanje u Koprivnicu.

Upravo ta zadnja utakmica u fokusu je ovog teksta, a najavio ju je trener Osijeka, Nenad Bjelica. Kaže kako se njegova momčad odmorila nakon slavlja u Puli, a zatim i dobro radila kako bi spremna došla u Koprivnicu.

„Svaka utakmica je teška. Uvijek kada igramo protiv klubova iz donjeg dijela ljestvice izvjesno je da ćemo uzeti tri boda, no jasno je da utakmica uvijek može otići i u drugom smjeru. I zato je naš pristup najvažniji i zato uvijek imam fokus na svoju momčad i apeliram na ispunjavanju zadataka koje postavim pred momčad. U zadnje tri utakmice bili smo nešto uvjerljiviji što se tiče rezultata, ali nije da se nismo tresli, jer smo pobjede osigurali kasnim pogocima. No, bile su to sve zaslužene pobjede i tim putem trebamo nastaviti. Volim igrati lijepo i atraktivno, ali u ovim trenucima kada je pritisak sve veći, najvažnije je pobjeđivati“, jasno je poručio osječki strateg.

Osvrnuo se i na domaćina i dodao kako su ga gledali prije dva dana u Splitu, ali i kolo ranije.

„Slaven Belupo je protivnik koji je uvijek izazov za nas i koji je na svom travnjaku vrlo nezgodan. Vrlo su kompaktni, s prepoznatljivim stilom. Vrlo malo su mijenjali tijekom sezone, igraju uglavnom u 3-5-2 formaciji, iako su se nekad znali postaviti i s četvoricom u obrani. Poput nas, imaju nekoliko ozlijeđenih ili kartoniranih igrača, ali cijeli fokus smo stavili na ovu utakmicu i očekujem tri boda“, naglasio je Bjelica.

S nekoliko rečenica osvrnuo se i na Ivana Krstanovića, koji s 38 godina na leđima i dalje trpa mreže protivnika. Osjetio je to Hajduk prije dva dana.

„Krstanović je samo potvrdio svoju klasu. Vrhunski je nogometaš i drago mi je zbog njega. Zaslužio je sve što mu se događa i nadam se da će dostići još nekog na ovoj vječnoj listi strijelaca. Nadam se da protiv nas neće zabiti gol, a kasnije mu želim svu sreću“, rekao je Bjelica.

11.4.21. (18:00): (5.70) Slaven Belupo (3.70) Osijek (1.65)

Zatim se prebacio na svoju momčad, pohvalio obranu, ali i napad.

„Obrana je sve bolja i bolja. Škorić je najbolji hrvatski stoper koji igra u HNL-u, pravi je kapetan, ali ta obrana ne bi funkcionirala tako dobro da cijela momčad ne funkcionira skladno. Vrlo su važni i napadači. Nisu tu samo Mierez i Santini, tu su i Erceg pa čak i Bohar koji vrlo dobro može pokriti te napadačke uloge. Imamo četiri kvalitetna napadača i nadam se da će do kraja sezone svi oni ostati zdravi. Hoće li oni biti prevaga u ovoj utrci za titulu ne znam, jer ima i Dinamo vrlo kvalitetne igrače“, zaključio je Bjelica.


Tagovi

Nenad BjelicaOsijekSlaven BelupoIvan KrstanovićMile Škorić

Ostale Vijesti