Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

"Bjelica se vraća na klupu, a Slaven Belupo smo zaboravili"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 04.02.22. | 13:07

Osijek ima priliku isprati goruk okus s premijere proljetnog dijela HNL-a u nedjelju protiv Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj

Osijek više nema pravo na kiks. Iskoristili su bonus odmah na početku proljetnog dijela HNL-a i pustili Dinamo da se odlijepi na ljestvici. Slaven Belupo je prošlost, sadašnjost donosi okršaj s Hrvatskim dragovoljcem na stadionu u Kranjčevićevoj ulici (nedjelja, 15 sati).

Pred novinare su istrčali Nino Bule i Mihael Žaper. Trener Bjelica ima prehladu pa je propustio ovu najavu, ali u nedjelju će biti na klupi Osijeka.

Naravno, nije moglo bez evociranja uspomena na prošli vikend i poraz od Slaven Belupa koji je silno razočarao navijački puk u gradu na Dravi.

(11:00) Hrvatski dragovoljac (6.25) Osijek (1.25)

“Sami znamo da smo prošlu utakmicu zasluženo izgubili. Apsolvirali smo to, stavili je u zaborav jer to je jedini način da se vratimo u postavke koje su nas krasile sve ovo vrijeme otkako smo tu. Čestitamo igračima na reakciji na treningu, pokazali su da ostavljamo sve to iza nas i gledamo prema idućoj utakmici. Velika je to prilika da se vratimo i započnemo pobjednički niz koji će trajati”, rekao je u uvodu Nino Bule. Malo kasnije je ponovno bio suočen sa sličnim pitanjem u kojem je kolega prenio unisoni stav da je ovo protiv Slaven Belupa bilo negledljivo i da se to ne smije ponavljati. Međutim, Bule nije pobjegao od odgovornosti.

“Ne bježim niti malo. No, ako bi ostali u takvoj energiji onda bi se bojali svake sljedeće utakmice. Promijenili smo se za 300 posto i budite sigurni kako ćemo dati sve od sebe da se iz Zagreba vratimo s pobjedom”, naglasio je Bule otkrivši kako u ovoj utakmici uz otprije odsutne ne može računati na Čeberka, ali zato se u momčad vraća Miloš koji je odslužio kaznu zbog kartona.

“Dobro smo radili ovaj tjedan, zaboravili na Belupo. Treninzi su bili jako dobri, energetski sjajni i na tragu toga da vjerujemo u novu pobjedu”, prisnažio je Mihael Žaper.

Na protivnika se nije trošilo puno riječi.

“Dragovoljac se u odnosu na polusezonu dosta promijenio. Respektiramo svakog protivnika, tako i njih. Međutim, nije sada neka floskula ako kažemo da sve ovisi o nama a sigurni smo u sebe”, dodao je Bule.

(11:00) Hrvatski dragovoljac (6.25) Osijek (1.25)

Najveće pojačanje za Osijek u ovoj utakmici bit će povratak Nenada Bjelice na klupu.

“Navikli smo ga imati na klupi. No, bilo je sve nešto čudno što se izdogađalo taj tjedan uoči Belupa i to je ostavilo je traga na nama. Bili su tu Nino i Rene, ali ne znam što se dogodilo. Ma zaboravili smo i okrenuli se novoj”, rekao je Žaper koji se dotakao i novog pojačanja Mije Caktaša. Nakon dva tjedna, mogu se komunicirati neki dojmovi.

“Caktaš? Znamo da je provjeren igrač s ne znam koliko golova u HNL-u. Vjerujem da će iskustvom, golovima, asistencijama donijeti puno toga. Pojačanje je za nas i svojim će učinkom pomoći utjecati na ciljeve. Definitivno je prošao puno toga u karijeri. Dosta znači njegova riječ, ali možda je prekratko vremena prošlo. Kada se opusti, sigurno će dijeliti savjete. Ima velik utjecaj za nas”, komentirao je Žaper.

Inače, Osijek će put Zagreba u subotu nakon poslijepodnevnog trening dok je povratak planiran odmah nakon utakmice za koju se ulaznice mogu kupiti na blagajnama stadiona u Kranjčevićevoj ulici po cijeni od 70 kuna.

1.HNL, 22. kolo

Petak, 4. veljače

Slaven Belupo – Šibenik (18:00)

Subota, 5. veljače

Gorica – Hajduk (15:00)

Rijeka – Lokomotiva (17:05)

Nedjelja, 6. veljače

Hrvatski dragovoljac – Osijek (15:00)

Istra 1961 – Dinamo (17:05)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

OsijekNino BuleMihael ŽaperHNLPrva HNLHrvatski dragovoljacSlaven Belupo

Ostale Vijesti