Alen Lesički/GERMANIJAK
Alen Lesički/GERMANIJAK

Bjelica EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Caktaš može biti prevaga u borbi za naslov"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 14:01

Novinar Germnijaka bio je prisutan u trenutku dok je Mijo Caktaš stigao u zimsku bazu Osijeka u porečkom hotelu Parentium.

Bio je to trening kao i svaki drugi. Na travnjaku u Poreču ništa nije naslućivalo da će malo kasnije u zimsku bazu Osijeka sletjeti kapitalac o kojem se već neko vrijeme nagađalo. Nešto oko 12.30 sati u porečkom hotelu Parentium nastao je šušur. Porsche splitskih registracija taman je parkirao ispred hotela. U odboru za doček Nenad Bjelica, djelatnici klupskog PR-a i Nino Bule! I novinar Germanijaka koji se zatekao na pravom mjestu u pravom trenutku. Uz Caktaša bio je i njegov agent Darko Nejašmić, inače otac njegova novog suigrača.

“Dobro nam došao”, stisnuo je Bjelica ruku Caktašu koji nije skidao osmijeh s lica. Evidentno je bio sretan ovakvim raspletom priče koja se zavrtjela prije tjedan dana, korona virus usporio je dolazak Caktaša s kojim je Osijek bacio rukavicu ostatku HNL-a. Prethodno je tog dana odradio liječnički pregled, no sam čin potpisa dogodio se tek nakon što su stigli nalazi… Na to nas je upozorio Bjelica.

“Čekajte s objavom dok ne bude sve kako treba”, objašnjavao je trener Osijeka koji će svog veznjaka predstaviti javnosti u ponedjeljak na press konferenciji u Gradskom vrtu.

Malo kasnije, Bjelica nam je ekskluzivno otkrio što dobiva s Caktašem u veznom redu i koliko mu to znači u borbi za naslov prvaka države.

“Zadovoljni smo što smo uspjeli dovesti ovakvog igrača. Mijo je dokazan, iskusan, zna HNL i ima sjajne brojeve iz Hajduka. Veliki broj golova i asistencija i s njim ćemo dobiti na iskustvu, imidžu kluba. Sretni smo što je stigao kod nas. Htjeli smo ga na ljeto, odabrao je drugu opciju. Stvorila se prilika, iskoristili smo je”, rezimirao je Bjelica kojeg smo otvoreno pitali je l' Mijo Caktaš može biti ta prevaga u borbi za naslov.

“Može biti prevaga. Nama je evidentno u jesen nedostajao doprinos ofenzivnih igrača. Miereza, Bohara, Kleinheislera. Dakle, igrača koji su u proljeće prošle godine bili vrlo efikasni i donijeli nama neke bodove. I to ćemo dobiti s Mijom jer garantira određen broj golova. Nadam se da će biti zdrav. Ako Caktaš bude na tom nivou na kojem je bio u Hajduku, vjerujem da smo dobili dobru količinu golova i asistencija”, poručio je trener Osijeka.

Onda je na red došao i novi igrač Osijeka.

“Hvala na čestitkama. Stigao sam ovdje, čekam da se upoznam sa suigračima. S nekima sam igrao, ostale znam”.

Ljubav Caktaša i Osijeka je trajala od ljeta.

“Interes je postojao već tada, ali odlučio sam otići nekim svojim putem. No, spojili smo se opet. Tu sam i jedva čekam da počnu treninzi i da se priključim ekipi što je najbitnije”.

Navijači Osijeka u njemu vide kapitalca u borbi za dvostruku krunu. Valjda će u gradu na Dravi krenuti ta euforija koja je silno potrebna Osijeku.

“Drago mi je što tako misle. Što me cijene. Ja im mogu reći da ću dati sve od sebe, sto posto. HNL nikada nije bio zanimljiviji, čekaju nas lijepe utakmice i radujemo se početku nastavka”.

Trener Bjelica se brzo dogovorio s Caktašem. Rekao je da je odmah osjetio želju i ambiciju da igrač stigne u Osijek.

“Bili smo u stalnom kontaktu. Možda su mediji drugačije to interpretirali, ali bili su sitni zdravstveni problemi. Sada sam OK i kao što kažem - jedva čekam da krenem s treninzima. Iza sebe imam polusezonu u kojoj smo napravili dobre rezultate, ali osjetio sam da s Osijekom mogu igrati na većem nivou, imamo se za što boriti i nadam se da ćemo u tome biti uspješni.

Poruka navijačima?

“Nadam se da će biti uz nas, kao što su do sada pratili svoj klub. Dat ću sve od sebe i nadam se uspjehu” - zaključio je Caktaš svoju prvu medijsku obavezu kao prvotimac Osijeka.


Tagovi

Nenad BjelicaMijo Caktaš

Ostale Vijesti