PIXSELL
PIXSELL

Bjelica: "Dobili smo šamar u Bugarskoj, ali idemo se baciti na glavu za prolaz"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.08.21. | 13:12

Trener Osijeka najavio je uzvratnu utakmicu protiv CSKA- u kojoj domaćini žele nadoknaditi 4-2 poraz iz Sofije

Osječani idu po play off Konferencijske lige! Doduše, kreću sutra protiv CSKA s hendikepom od dva gola, ali nada je još uvijek velika. Znali su se i veći nedostaci iz prvih utakmica nadoknaditi, zašto ne bi i ova? Tako misli i Nenad Bjelica koji sutra na Gradskom vrtu (21.15 prijenos na HNTV) želi imati “11 lavova” na terenu…

“U pripremi utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca rekao sam igračima da biram 11 lavova koji mi trebaju za četvrtak. Sigurno se netko nametnuo ali pričekajte još malo pa ćete vidjeti”, jasan je trener Osijeka koji neće moći računati na Fiolića i Topčagića koji osjećaju određene probleme s mišićima. Svi ostali su spremni i orni.

Bjelica je u najavi utakmice izrazio nezadovoljstvo podcjenjivanjem protivnika. I uistinu, mnogi su upisali prolaz Osijeka i prije nego su istrčali na stadionu u Sofiji i to im se obilo poput bumeranga.

“Svjesni smo svoje igre u Bugarskoj i to nije bilo naše pravo lice. I ne treba mi posebna motivacija jer svi znamo da ulazimo u utakmicu u kojoj nam treba dva ili tri gola razlike. Tako ćemo i ući; bacati se na glavu, ići u kost od prve sekunde. Imamo volju, kvalitetu i fizički smo spremni za napore koji donosi takva utakmice”, najavio je pa nastavio oko teme podcjenjivanja:

“Mi igramo protiv kluba koji je 30 puta bio prvak svoje zemlje, Osijek nije bio niti jednom. Igrali su grupnu fazu, tukli su Romu. A mi odemo tamo i svi pričaju kako smo favoriti. Navijači čitaju, igrači gledaju portale… Ja im u pripremi kažem da je CSKA ozbiljna momčad, on odgovori da su meni svi ozbiljni. I teško je u takvim okolnostima držati neki balans. Nama je podcjenjivanje u naravi i mentalitetu, a nemate niti jedan argument da podcijenite CSKA. Dobili smo dobar šamar u Sofiji i valjda je svima jasno da je to dobra momčad”, jasan je Nenad Bjelica koji se osvrnuo i na komentare nakon Hrvatskog dragovoljca.

“Gledajte, ja nisam trener za utakmicu u kojoj protivnik stvori šest dobrih prilika a moja momčad deset. Od prvog dana sam vam rekao da ne očekujete takav Osijek dok sam ja ovdje. To ćete imati kod nekog drugog trenera. Ja volim drugačije. Za mene nije slaba utakmica ako mi protivnik složi jednu šansu a mi pet. Gledao sam njemački Kup i vidio da su tri trećeligaša prošla dalje protiv prvoligaša. A malo tko zna kada je Osijek zadnji puta dobio Hrvatski dragovoljac. Naravno da se uvijek može bolje, ali generalno moramo biti zadovoljni ulaskom u sezonu. Izbacili dobre Poljake, imamo najbolji start HNL-a u povijesti kluba. A ovi moji dečki nikada nisu igrali u ovom ritmu. Ako ćemo realno analizirati, moramo biti objektivni pa reći da je ovo dobar ulazak u sezonu i da je sve osim Bugarske bilo na dobroj razini”.

Za proći CSKA, domaćin će trebati podršku s tribina i uhodani recept. Trebat će biti na razini onoga što smo gledali prošle sezone. Osijek treba pokazati svoje pravo lice. Bjelica je prije nekoliko dana rekao da ide “va banque” protiv Bugara…

“Idemo, ali s disciplinom i organizacijom jer jedno bez drugoga ne ide. Uz agresivnost. Rizik je u igri koju trebaš dobiti s tri razlike puno veći. To nije slučaj Osijeka. Pa Liverpool izgubi od Barcelone s 3-0 pa dobije 4-0 jer uđu s više rizika. Zašto se ne bi nadali tome… Utakmica traje 90, možda i 120 minuta. Ne smijemo gubiti glavu u niti jednom trenutku. Idemo po pobjedu. Kada će pasti gol, manje je bitno. Najvažnije je zabiti tri više od njih a CSKA mi se ne čini kao ekipa koja igra bunker. Imaju vrhunsku kvalitetu u ofenzivi, ne vjerujem da će gledati samo da se brane”, zaključio je trener Osijeka.


Tagovi

Nenad BjelicaOsijekCSKA Sofija

Ostale Vijesti