Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši vratar Hajduka napustio azijskog velikana, duguju mu 9 plaća, a lopovi su mu ukrali 18 tisuća dolara

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.01.22. | 09:03

„Predsjednik čisti cipele dok priča s igračima“, priča 32-godišnjak koji je u karijeri osvojio čak 12 trofeja!

Božidar Radošević više nije član iranskog Persepolisa, potvrdio je sam igrač u razgovoru za hrvatske medije.

32-godišnjakodlazi iz Irana nakon pet i pol godina, a Persepolis ga je u ljeto 2016. godine doveo iz Debrecena za 200 tisuća eura. Nije mu puno trebalo da postane pravi miljenik navijača, a zanimljivo je da je s iranskim velikanom i jednim od najvećih azijskih klubova osvojio okruglih 10 trofeja.

Podsjetimo, svojevremeno su Persepolis vodili Branko Ivanković, Zlatko Kranjčar, Vinko Begović, Ivica Matković, Tomislav Ivić i Stanko Poklepović, dok su od igrača boje kluba branili Mario Budimir, Luka Marić i Mate Dragičević.

Hrvati su oduvijek bili 'na cijeni' u Iranu. Uostalom, izbornik reprezentacije je Dragan Skočić, koji u 13 utakmica ima gotovo pa savršen učinak s 12 pobjeda i jednim remijem, ali izgleda kako kriza nije ni njih zaobišla. Persepolis će ovog siječnja morati prodavati kako bi zadržali glavu iznad vode, a prvi u redu za prodaju su Aria Barzegar koji je blizu Zenita. Odštetom bi Persepolis došao do novca koji im je neophodan da bi se podmirila sva dugovanja, a kakva je situacija u klubu vidi se po tome što hrvatski vratar Božidar Radošević čak devet mjeseci nije dobio plaću.

„Raskinuo sam ugovor s Persepolisom, otišao sam doslovno preko noći. Nažalost, nisam mogao više. Dugovanja su se nagomilala. Dužni su mi plaću za devet mjeseci. I na ljeto sam imao isti problem, ali tada su mi obećali da će sve biti u redu, no sve se ponovilo. Predsjednik kluba čisti cipele dok razgovara s igračima. Doslovno sam ih morao moliti da me plaćaju. Imam još dvije i pol godine ugovora i sada ću tražiti svoje. Moj odvjetnik se bavi time“, ističe Radošević u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

„E, da. Jednom me i opljačkalo. Ukrali su mi 18 tisuća dolara iz stana“, dodaje Radošević koji je u Iranu doživio svašta – od toga da njega i suigrače slave kao da su živuća božanstva do toga da autobus njegove momčadi navijači njihovih suparnika zaspu Molotovljevim koktelima.

„Pet prvenstava, tri Superkupa i jedan Kup. Dvaput sam igrao i finale azijske Lige prvaka, nekoliko puta nastupao pred više od 100 tisuća ljudi. Bio sam stranac s najdužim stažem u ligi. Ostali se obično zadrže jednu sezonu. Mogu biti ponosan na ono što sam postigao“, dodaje vratar koji ističe da mu je najveća žal što nije osvojio azijsku Ligu prvaka, ali i da su ga već krenuli vrbovati neki klubovi.

„Treniram i tražim klub. Mislim da tek ulazim u najbolje vratarske godine, imam još štošta za ponuditi. Javili su se već neki klubovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali i Irana. No, za sada nije bilo ništa konkretno. Ne želim “pošto - poto” ići vani. Hoću uživati u nogometu. Spreman sam i čekam pravu ponudu“, rekao je 32-godišnjak u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.


Tagovi

Božidar RadoševićPersepolisiranska nogometna ligairanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti