Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši veznjak Red Bull Salzburga i Hajduka ostao bez kluba, slijedi li povratak u HNL?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 12:12

Igrao je i za U-21 reprezentaciju, a austrijski velikan ga je platio dva milijuna eura kad je imao 17 godina.

Ante Roguljić nakon nešto manje od tri godine napušta slovačkog prvoligaša Trenčin te postaje slobodan igrač.

25-godišnji ofenzivni veznjak nešto manje od posljednje tri sezone bio je član slovačkog prvoligaša u čijim je redovima bio jedan od boljih igrača. Posebno je dobra bio prošle sezone, da bi u proljetnom dijelu ove sezone dobar dio proveo na klupi za rezervne igrače, što zbog ozljede, što zbog odluke kluba jer nije htio potpisati novi ugovor.

Roguljić igra na mjestu ofenzivnog veznjaka, a prošao je i apsolutno sve mlađe kategorije hrvatske nogometne reprezentacije. Sa svega 17 godina zaradio je transfer iz NK Adriatica u Red Bull Salzburg težak dva milijuna eura, a to je ostao jedan od najboljih poslova kluba koji je poznat po radu s mladim i talentiranim igračima i na čijem je čelu poznati splitski trener Franko Bogdan, otac braniča Salernitane Luke Bogdana koji je ovog ponedjeljka osigurao ulazak u Serie A.

Roguljić je u prvoj momčadi austrijskog velikana skupio tek dva nastupa i jedan pogodak, a Red Bull ga je u sezoni 15/16. poslao na posudbu u Hajduk u čijem je dresu skupio 27 utakmica, dva pogotka i jednako toliko asistencija.

U ljeto 2017. godine kao slobodan igrač prelazi u ciparski Pafos, ali nakon godinu dana raskida suradnju s klubom te kao slobodan igrač prelazi u Trenčin.

Ukupno je za slovačkog prvoligaša odigrao 63 utakmice, postigao je 18 pogodaka, a tome valja nadodati i šest asistencija. Ovaj talentirani veznjak najbolje se snalazi na mjestu ofenzivnog veznjaka, iako po potrebi može pokriti i mjesto desnog krila, baš kao i isturenog napadača.

Zasad nije poznato u kojem će klubu talentirani Splićanin nastaviti karijeru, ali nema razloga da na svoju adresu ne bi dobio i pokoji upit iz HNL-a. Kvalitetu za elitni rang hrvatskog nogometa ima sigurno, ali valja vidjeti poklapa li se to s njegovim ambicijama.


Tagovi

Ante RoguljićHNLTrenčinnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokHajdukRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti