HNK Rijeka
HNK Rijeka

Bivši Vatreni u Iranu želi Hrvata koji je svojevremeno bio član Tottenhama

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 13:21

Od ljeta je bez kluba, a prošle sezone je igrao u Serie B i Erediviziji.

Od ljeta 2021. godine Tomislav Gomelt u statusu je slobodnog igrača. Posljednji angažman imao je u Nizozemskoj gdje je igrao za ADO Den Haag, a prije toga je u karijeri promijenio čak 12 klubova.

Gomelt je dvije godine bio ugovorno vezan za Tottenham u čije je redove prešao iz HAŠK-a. Najveći trag u karijeri ostavio je u dresu Cluja, kluba s kojim je Karlo Letica raskinuo suradnju, dok je svojevremeno bio član Rijeke koja ga je dovela za 50 tisuća eura, ali za momčad s Kvarnera nije upisao nijedan službeni nastup.

26-godišnji veznjak je prošlu sezonu započeo u redovima Crotonea, a skupio je i dva nastupa u Serie A. Prvo je u prvom kolu protiv Genoe odigrao četiri minute, da bi u trećem kolu protiv Sassuola na terenu proveo 13 minuta. Kako više nije igrao do zime, odlučio se promijeniti sredinu te prihvatiti poziv ADO Den Haaga koji ga dovodi kao slobodnog igrača nakon što je prethodno isposlovao sporazumni raskid ugovora.

U Erediviziji je dobro počeo, u svojem trećem nastupu za klub postigao je i pogodak za remi sa Spartom, ali je pred kraj sezone uglavnom bio na klupi pa mu tako uprava nije odlučila ponuditi produljenje ugovora.

Kako je već šest mjeseci bez angažmana, sve je manji broj klubova koji je zainteresiran za njegovim uslugama. Pojavila se vijest kako je za njegovim uslugama zainteresiran iranski Tractor, ali potvrda zasad još uvijek nema. Podsjetimo, spomenuti klub koji ima nevjerojatnu vojsku navijača je nedavno preuzeo Zvonimir Soldo, a Gomelt bi trebao biti jedno od većih pojačanja za nastavka sezone.

Nakon 13 odigranih kola Tractor je skupio 11 bodova, a samo zbog bolje gol razlike nisu u zoni ispadanja. U slučaju da klupski čelnici i hrvatski veznjak pronađu zajednički jezik, Gomelt bi postao drugi Hrvat koji je na sebe obukao dres Tractora, budući da je zasad jedini koji se time može pohvaliti 32-godišnji Šime Gregov.


Tagovi

Tomislav Gomeltiranska nogometna ligaZvonimir Soldo

Ostale Vijesti