Bartłomiej Zborowski  PAP
Bartłomiej Zborowski PAP

Bivši trener Slavena kandidat za preuzimanje sarajevskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 10:23

U realizaciji suradnje ključnu bi ulogu trebao odigrati naš sportski djelatnik.

Otkako je Goran Sablić otišao s klupe Sarajeva, uprava Divova ne prestaje tražiti novo trenersko rješenje ususret nastavku prvenstva u kojem Zrinjski ove sezone sigurno korača prema naslovu prvaka države. Sergej Jakirević radi sjajan posao u Mostaru, no zato je stanje u Sarajevu kudikamo lošije. Tomislav Ivković je već napustio klupu Željezničara, Sablić također, no to ne znači da ćemo ostati bez predstavnika na klupi neke od ekipa iz metropole.

Kako jalja portal sportske.ba pozivajući se na izvore iz bosanskih medija, Ivan Kepčija, nekadašnji sportski direktor Hajduka i Legije te trenutni djelatnik FK Sarajeva, navodno pokušava dogovoriti dolazak trenera Deana Klafurića! Stručnjaka smo prvi dio tekuće sezone gledali na klupi Slaven Belupa gdje je sjajno otvorio prvenstvo pobjedom protiv Dinama na Maksimiru, samo da bi Farmaceuti ušli u crni niz koji ih je gurnuo na rub provalije pretposljednje pozicije u ligi.

Klafurić je dobio otkaz, a klub je nedavno uposlio Zorana Zekića, pa nema prepreka da Klafurić preseli u Sarajevo i obnovi svoju suradnju s Kepčijom (zajedno su radili u Legiji). Podsjećamo, Klafurić je prije dolaska na klupu Slaven Belupa vodio Legiju, Hrvatski dragovoljac i Ethnikos, a dugo je radio i kao pomoćnik Zorana Mamića (Dinamo, Al Nassr, Al Ain) i Romea Jozaka (Legija).

Spomenimo još kako su ostali, barem javno imenovani kandidati za funkciju Dragan Jović, Marko Maksimović i Mirza Varešanović. Ako ništa, Kepčija ima vremena izabrati. Nastavak sezone u Premijer ligi zakazan je tek za srednu veljače, što je više nego dovoljno vremena da se napravi pravi potez. Ukoliko dođe do pogreške, sezona je definitivno izgubljena.

 


 


Tagovi

Ivan KepčijaDean KlafurićFK Sarajevo

Ostale Vijesti