Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši Osijekov veznjak na pragu transfera u turskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.07.21. | 15:20

Zadnji put smo ga na Gradskom Vrtu gledali prije četiri godine...

Josip Knežević je ime koje se u Osijeku spominje s respektom. Uostalom, to je njegov matični klub u kojem je ostavio značajnog traga. U pet sezona koliko je nosio bijelo-plavi dres, Josip je u svom prvom mandatu upisao 86 nastupa uz zbilja dobru statstiku. 14 postignutih pogodaka uz 16 asistencija bili su brojevi vrijedni inozemnog transfera koji je “poslao” Kneževića put daleke Rusije gdje je nosio dres Amkara iz Perma.

Nastupao je kaznije i za Almaty iz Kazahstana, pa se vratio u rodni Osijek, gdje je pak ostvario transfer u Mađarsku, u redove Puškaš Akademije s kojom Osijek godinama uspješno surađuje. Mandat u Puškaš Akademije je istekao, i Josip je po drugi puta u karijeri slobodan igrač.

Iako je trenutno bez kluba, Knežević je blizu prelaska u cijenjeni turski Goztepe. Prošlu sezonu su zauzeli sredinu tablice i čine se kao dobro okruženje za iskusnog 32-godišnjaka koji trenutno nema namjeru vratiti se u HNL.

Pregovori su u tijeku i uskoro bi trebalo biti poznato prelazi li zbilja u jaku tursku SuperLigu. Takav transfer svakako bi bio najveći inozemni iskorak njegove karijere. U redovima Goztepea trenutno nema naših državljana, no rano je još za zaključke. Ljetni transfer period traje do kraja kolovoza.


Tagovi

Josip KneževićOsijekPuskas Akademija

Ostale Vijesti