Bivši krilni napadač Hajduka ostao bez kluba, slijedi povratak u HNL?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 10:08

Njegova tržišna vrijednost iznosi 850 tisuća eura, a mnogi klubovi rado bi ga vidjeli u svojim redovima…

Ovaj 27-godišnji krilni napadač seniorsku je karijeru započeo u rodnom Šibeniku, da bi onda preko Zadra i Splita stigao do Hajduka u ljeto 2017. godine. Budući da je prošao omladinsku školu Bilih Pešić je dobro znao u kakvu se avanturu upušta, ali usprkos svemu nije se dobro snašao na Poljudu pa je tako nakon svega šest mjeseci transferiran u Dinamo iz Bukurešta za 50 tisuća eura.

U narednih godinu dana provedenih u kultnom rumunjskom klubu Pešić je odigrao neke jako dobre utakmice, a ukupno je skupio 26 nastupa i pet pogodaka.

Početkom prošle godine Pešić odlazi na jednogodišnju posudbu u Šakhter Karagandi, a tamo je pružao i više nego dobre igre što mu je pomoglo u tome da njegova tržišna vrijednost naraste sa 500 tisuća eura kad je stigao na 850 tisuća eura kad je otišao.

U Kazahstanu je odigrao 33 utakmica, a u listu strijelaca se upisao u osam navrata što i nije toliko loše za nekog kome je primarni zadatak asistirati.

Ovog siječnja vratio se u Dinamo, ali su mu u klubu rekli kako ima slobodne ruke u pronalasku nove sredine. Budući da nije uspio dogovoriti neku daljnju posudbu, Pešić se dogovorio s čelnicima kluba i pristao na sporazumni raskid ugovora što ga sada čini slobodnim igračem.

Budući da je riječ o modernom krilnom napadaču koji ima izražene trkačke sposobnosti nema nikakve sumnje da bi ga mnogi klubovi iz HNL-a voljeli vidjeti u svojim redovima.

Lokomotiva, Istra i Slaven djeluju „na prvu“ kao idealan izbor za ovog brzonogog napadača, ali valja pričekati i vidjeti hoće li se to uistinu dogoditi ili su igračeve ambicije ipak takve da karijeru nastavi negdje van HNL-a…

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

HajdukDinamo Bukureštnogometni transferiTransfermarktZimski prijelazni roktransferiIvan Pešić

Ostale Vijesti