Igor Kralj/ PIXSELL
Igor Kralj/ PIXSELL

Bivši kapetan Dinama ima novi klub: "Moj način rada donosi naslove, vjerujem da to možemo postići i ovdje"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.11.23. | 15:54

Osim što je igrao za Dinamo, vodio je i njegovu drugu momčad

Bivši kapetan i trener Dinama vratio se u Sjevernu Makedoniju i pronašao novi angažman. Goce Sedloski od danas je terner Rabotničkog.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Legendarni Makedonac danas je službeno predstavljen kao novi šef stručnog stožera, a potpisao je ugovor na 18 mjeseci, a izjavio je kako mu je cilj vratiti naslov prvaka u ovaj klub. Vodit će klub koji je trenutno šesti u Prvoj nogometnoj ligi, a prošle su sezone u kupu ispali u četvrtfinalu od Shkupija. Rabotnički je bio bez trenera dva tjedna nakon razlaza s Ilievskim nakon teškog 3-0 poraza od Shkupija, a za Sedloskog je ovo povratak u makedonski nogomet.

Prije toga sjedio je na klupi Turnova, Vardara i Shkupija, a u inozemstvu je vodio Rigu (Latvija), Široki Brijeg i drugu momčad zagrebačkog Dinama. Posljednji angažman imao je u albanskoj Vlazniji gdje je proveo svega tri mjeseca.

Sedloski je u Dinamu igrao u dva mandata, od ožujka 1999. do ljeta 2004. te ponovno od veljače do srpnja 2005. Bio je miljenik navijača i kapetan momčadi, a za maksimirski je klub upisao 302 nastupa od čega 191 u natjecateljskim utakmicama. Postigao je ugodnih 36 pogodaka, iako je bio obrambeni igrač. S Plavima je osvojio osam trofeja: naslove prvaka 1999., 2000. i 2003., Kup 2001., 2002. i 2004. te Superkup 2002. i 2003. godine. Upisao je i jedan nastup u Ligi prvaka, u maksimirskom dvoboju protiv Manchester Uniteda 1999. kad su gosti pobijedili s 2-1.

Prethodno je Sedloski osvojio prvenstvo Sjeverne Makedonije s Vardarom i Shkupijem, a sada smatra da je njegov način rada pravi način da Rabotnički bude prvak.

"Čast je doći u klub s velikom tradicijom i renomeom. Riječ je o bivšem prvaku i pobjedniku Kupa. Ukazano povjerenje shvaćam kao ozbiljnu obvezu i svakako ću dati sve od sebe da ostvarim ciljeve koje smo postavili. Pokušat ću nametnuti svoj način rada, koji donosi naslove, a to je red, rad i disciplina uz vjeru u vlastitu kvalitetu i principijelnost. Rabotnički ima veliki potencijal, a vjerujem da ćemo uz još nekoliko pojačanja izgraditi momčad na koju ćemo biti ponosni“, rekao je Sedloski.

Sedloski i njegov stručni stožer sutra će odraditi prvi trening, a u nedjelju će Rabotničkog voditi na prijateljski ogled s Bashkimijem u Kumanovu. (eg)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Goce SedloskiDinamo ZagrebGNK DinamoRabotničkiMakedonija

Ostale Vijesti