Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamov talent zabio dva komada za preokret mladih Hrvata!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.11.23. | 14:33

Luka Vrbančić donio je spas nakon tmurnih 45 minuta hrvatske nacionalne vrste

Hrvatska U19 reprezentacija pod vodstvom Siniše Oreščanina pobijedila je u Rovinju s 2-1 Armeniju u prvom kolu kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo koje će se igrati na Malti u srpnju sljedeće godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Armenija je povela u pvom dijelu kada je Edik Vardanjan iz voleja lijevom nogom zatresao mrežu iza Borne Buljana. Do kraja prvog dijela, Armenija je bila bolji protivnik i Hrvatska joj se nije uspjela nametnuti za izjednačenje, no drugo poluvrijeme je donijelo radost izabranicima Siniše Oreščanina.

Luka Vrbančić je u 65. minuti udarcem sa 20-ak metara umalo zatresao mrežu protivnika i tako pokazao da ima nade za izjednačenje, a onda ne da ga je realizirao, već donio i potpuni preokret. Naime, prvo je u 66. prizemnim udarcem sa 18 metara zabio za 1-1 a onda se u 71. minuti sjajno snašao u gužvi unutar šesnaesterca i pogodio za 2-1.

U drugoj utakmici iste skupine Izrael je u Poreču s 6-0 pobijedio Ovčje Otoke. Hrvatska u drugom kolu, koje je na rasporedu u subotu, igra protiv Farskih Otoka a u trećem, koje se igra u utorak, protiv Izraela. Sve utakmice Hrvatska igra u Rovinju.

ARMENIJA - HRVATSKA 1-2

Hrvatska U19: Buljan – Hodak, Živković, Vušković, Markanović – Čaić, Pavić (od 36. Panić), Vrbančić – Kapulica (od 55. Matković) – Koščević (od 89. Travaglia), Brajković (od 89. Kavelj). Izbornik: Siniša Oreščanin.

RASPORED

15. studenoga

Izrael - Ovčji otoci 6-0

Armenija - Hrvatska 1-2

18. studenoga

Izrael - Armenija (12:00, Poreč)

Hrvatska - Ovčji otoci (12:30, Rovinj)

21. studenoga

Hrvatska - Izrael (12:30, Rovinj)

Ovčji otoci - Armenija (12:30, Poreč)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska U19 nogometna reprezentacijaLuka Vrbančić

Ostale Vijesti