Bivši izbornik Vatrenih zaradio bogatstvo zbog svjetskog srebra

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 07.12.18. | 15:37

Sjajna nagrada, iako smo pod njegovim vodstvom jedva izborili baraž.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojenim srebrom na Svjetskom prvenstvu priskrbila je nacionalnom Savezu veliku zaradu.

Luka Modrić i društvo, drugim su mjestom u Rusiji zaradili 28 milijuna dolara. Novac je sjeo na račun Hrvatskog nogometnog saveza, a prema dogovoru s igračima ta se zarada dijelila u omjeru 60-40 u korist Saveza. Ovaj iznos predviđen za igrače dijelio se između samih nogometaša i stručnog stožera u omjeru 80-20 u korist igrača.

Međutim, osim te zarade, Hrvatska je samim plasmanom na Mundijal inkasirala 8 milijuna eura, a u tom poduhvatu sudjelovao je i izbornik koji je vodio Vatrene prije Zlatka Dalića, Ante Čačić.

Bivši izbornik vodio je svjetske doprvake u kvalifikacijama za samo Prvenstvo, a nakon velike krize kada su Vatreni u pitanje doveli sami plasman, Čačić je dobio otkaz, da bi Zlatko Dalić potom izborio baražu u kojem je svladao Grčku, a na ljeto 2018. ispisao hrvatsku nogometnu povijest.

Unatoč tome, pišu Sportske novosti, Čačić će - zajedno sa svojim stožerom – dobiti dio kolača. Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama priskrbit će si 200 tisuća eura bruto iznosa, koji će podijeliti sa svojim suradnicima, Josipom Šimunićem, Antom Miše i Marjanom Mrmićem.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ante ČačićJosip ŠimunićAnte MišeMarijan MrmićHNSHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićSvjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti