Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Bivši igrač Rijeke i Hajduka koji se okušao i u MLS-u ima novi posao na Cipru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 19:12

Transfer je poigurao i Ivan Mance...

Franko Kovačević ima novi klub! Nakon selidbe po domaćim travnjacima, uz epizodu u mladoj ekipi njemačkoh Hoffenheima, mladi napadač kreće u novu nogometnu avanturu na otok Cipar.

Kako prenosi Nacional, bivši Rijekin sportski direktor Ivan Mance je odlučio angažirati Kovačevića u Pafosu, novom prvoligašu u koji je nedavno stigao is am Mance.

Kovačević je prošlu sezonu proveo u Cinncinatiju, koji nije dao puno šanse 21-godišnjaku. Samo četiri utakmice u deset mjeseci mandata pod strogom redateljskom palicom Jaapa Stama.

U Pafosu će ga trenirati slovenski stručnjak Darko Milanić, u svlačionici nema niti jednog našeg državljana. Klub je već pet godina u društvu najboljih, prošlu sezonu su završili na sedmom mjestu. Mance svakako želi bolje za Ciprane.

Što se Kovačevića tiče, rođen je u Koprivnici, a prve korake je napravio u Bjelovaru otkuda je, nakon maloselidbe, stigao u Rijeku. Tamo se nije naigrao, a sličan scenarij je doživio in a idućoj destinaciji – u Splitu gdje je kratko igrao za Hajduk. Najbolje se snašao u Rudešu otkuda je i ostvario taj , za sad, ključni karijerni transfer u mladu momčad Hoffenheima.

Uostalom, tamo je pretprošle sezone uhvatio formu, u osam utakmica na terenu je zabio 5 pogodaka i tome dodao jednu asistenciju. Na Cipru ga sigurno čekaju prilike i ono najbitnije, prijeko potrebne minute.


Tagovi

Franko KovačevićHajdukRijekaJaap StamIvan MancePafos

Ostale Vijesti