Bivši igrač Hajduka nastavlja trpati – zabio dva i asistirao petom za pobjedu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.05.19. | 15:51

Igra sjajno od početka sezone.

Bivši igrač splitskog Hajduka, Franck Zoa Ohandza, sjajno se snašao u kineskoj prvoj ligi.

Nakon što je prošle godine zabio 18 golova u drugoj ligi, igrajući za Shenzhen, ove godine je prešao u redove prvoligaša Henana Jianyea. Njegov klub je u sklopu 9. kola gostovao kod Hebeija, a 27-godišnji napadač postigao je dva gola i upisao sjajnu asistenciju za pobjedu.

Prvi gol stigao je već u 6. minuti, kada je bivši igrač 'Bilih' zabio sjajan gol s vrha šesnaesterca, opalivši bombu koja se od grede odbila u gol. Domaćin je potom izjednačio preko Marcaa, da bi Kamerunac ponovno poentirao u 44. minuti iz jedanaesterca.

Igrači Hebeija došli su do drugog izjednačenja, ponovno preko istog igrača, ali sjajnu formu Ohandza je potvrdio fantastičnom asistencijom petom za Bassogoga, koji u 66. minuti zabija za pobjedu Henana.

'Frane Zolja', kako je brzo dobio nadimak među navijačima kluba s Poljuda, upisao je ove godine pet golova i dvije asistencije. Trenutno dijeli peto mjesto ljestvice strijelaca sa Vierom.

Najubojitiji napadač kineske lige u ovom trenutku je bivši talijanski reprezentativac Graziano Pelle sa osam golova (i jednom asistencijom), koliko ima i izraelski nogometaš Eran Zahavi. Vrijedi spomenuti da jedan manje ima Odion Ighalo, Nigerijac koji je igrao protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, dok su na diobi četvrtog mjesta sa 6 golova Yannick Carasco, Talisca i Teixeira.

 

(Foto: Pixsell/arhiva)


Tagovi

Franck OhandzaHenan Jianye

Ostale Vijesti